Nekim sveštenicima bitniji Krivokapić od naroda: Da li grbaljski paroh Mijajlo Backović misli da se u Srebrenici desio genocid?

06.04.2021

12:54

0

Autor: 24sedam

Da li bi Backović, kao sveštenik SPC, trebalo da stane u odbranu svog naroda ili da se pridruži napadima kojima se Srbi optužuju za zločine koje nisu poči

Nekim sveštenicima bitniji Krivokapić od naroda: Da li grbaljski paroh Mijajlo Backović misli da se u Srebrenici desio genocid?
Copyright Printscreen/Youtube, Todovid

Ono što je pre nekoliko meseci bilo nezamislivo, u Crnoj Gori je preko noći postalo realnost. Posle velike borbe srpskog naroda za svetinje Srpkse pravoslavne crkve prošle godine, Srbi u Crnoj Gori su sada dočekali da jednom broju sveštenika smeta izlazak naroda na ulice i narodni protest zbog skrnavljenja amaneta pokojnog mitropolita Amfilohija i izdaje kosovskog zaveta i označavanja srpskog naroda kao genocidnog.

pročitajte još:

Tako na primer grbaljskom parohu Mijajlu Backoviću nisu smetali narodni protesti i litije kad je trebalo braniti kanonsko ustrojstvo SPC u Crnoj Gori, a samim tim i njegovu svešteničku poziciju. Narodni bunt mu nije smetao ni kad je pod okriljem crkve sastavljao izborne liste u Tivtu i Kotoru, ili kad je posle 30. avgusta kadrirao u bezbednosnom sektoru.

Međutim, stvari su se očigledno promenile, pa sada ovaj sveštenik pokušava da zaustavi bilo kakav vid narodnog otpora i revolta prema onom što predstavlja očiglednu izdaju srpskog naroda i monstruozni inženjering označavanja Srba kao genocidnog naroda.

Umesto da s krstom u ruci stane ispred svog naroda, Backović se zaklanja iza krsta i preti svakom ko se u skladu sa Ustavom i zakonima pobuni zbog pogubnih odluka Vlade Zdravka Krivokapića.

Postavlja se pitanje: Da li bi Backović, kao sveštenik SPC, trebalo da stane u odbranu svog naroda ili da se pridruži napadima kojima se Srbi optužuju za zločine koje nisu počinili?

I još važnije: Da li Backović misli da je srpski narod u Srebrenici počinio genocid?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike