Oglasila se policija posle haosa u Nikšiću: Bila je ugrožena bezbednost policajca i štićenih ličnosti (VIDEO)

09.04.2021

08:01 >> 08:04

0

Autor: J.S. J.

U saopštenju Uprava policije Crne Gore, povodom tvrdnji da je policijski službenik gazio građane koji su protestovali, navodi da je on vršio posao neposredn

Oglasila se policija posle haosa u Nikšiću: Bila je ugrožena bezbednost policajca i štićenih ličnosti (VIDEO)
printscreen/youtube

Crnogorska policija saopštila je sinoć da će sve činjenice i okolnosti u vezi s događajem u Nikšiću, posebno okolnosti ugrožavanja bezbednosti štićenih ličnosti i policijskog službenika, biti utvrđene policijskim i tužilačkim aktivnostima.

U saopštenju Uprava policije Crne Gore, povodom tvrdnji da je policijski službenik “gazio građane koji su protestovali”, navodi da je on vršio posao neposrednog obezbeđivanja štićenih ličnosti, članova uže porodice premijera Zdravka Krivokapića, u skladu sa važećim propisima i objašava da je, krećući se putnim pravcem Podgorica – Nikšić, službenim motornim vozilom, u mestu Bogetići, naišao na grupu lica koja su blokirala putni pravac i kretanje prema Nikšiću.

-U nemogućnosti da nastavi kretanje ka Nikšiću, a ceneći trenutnu situaciju na blokiranom delu puta policijski službenik koji je upravljao službenim vozilom je uz pomoć nikšićke policije pokušao da se vrati u Podgoricu- navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, vozio u kojem su se nalazile štićene ličnosti, kao što se može videti na objavljenom snimku, okružila je grupa ljudi koja je pokušavala da onemogući nesmetan povratak u Podgoricu, čime je bila ugrožena bezbednost kako štićenih ličnosti, tako i policijskog službenika.

-Imajući u vidu napred navedeno policijski službenik je pokušao da se službenim vozilom što pre udalji sa ove lokacije. Lica koja su blokirala magistralni put okružila su vozilo i na razne načine aktivnim radnjama pokušali da spreće kretanje službenog vozila prilikom udaljavanja sa pomenute lokacije -navodi policija.

Kako dodaje, Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova će u delu svoje nadležnosti utvrditi okolnosti postupanja policijskih službenika.

Inače, crnogorski premijer Zdravko Krivokapić objavio je na Tviteru video snimke iz službenog vozila, koji je učestvovao u incidentu i poručio crnogorskom predsedniku Milu Ðukanoviću da ga neće zaustaviti “ni po cenu života”.

-Da li ste i na ovo mislili, Ðukanoviću, kada ste juče kazali da ćete se boriti za Crnu Goru svim sredstvima? Nećete zaustaviti ni Crnu Goru, ni mene, ni po cenu života. Mir, red i zakon -naveo je Krivokapić.

Krivokapić je prethodno potvrdio da je u vladinom službenom autommobilu, koji je zaustavljen na izlazu iz Nikšića, bila njegova kćerka, koja je štićena ličnost.

On je rekao da kao “otac nikad neće zaboraviti njene suze i strah i poručio da neće dozvoliti divljaštvo i bezakonje”.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi