Nikšićke komite ponovo blokirale put ka Podgorici

09.04.2021

12:50 >> 12:55

0

Jedna kolovzna traka je slobodna za hitne slučajeve

Nikšićke komite ponovo blokirale put ka Podgorici
Copyright Youtube printscreen

Nikšićke komite i danas su blokirali magistralni put kod Bogetića, na putnom pravcu ka Podgorici, a skup obezbeđuje policija.

Jedna kolovozna traka je slobodna za hitne slučajeve, prenela je RTV Nikšić.

Zbog blokade su već počele da se stvaraju kolone.

Kako su saopštili na društvenim mrežama, današnja blokada je u znak protesta zbog jučerašnjeg ponašanja premijera Zdravka Krivokapića.

-Ovaj protest je nešto na šta smo naterani ponašanjem našeg premijera i naše vlade, navodi se, između ostalog, u objavi u kojoj komite Nikšića tvrde da su juče njihovi saborci gaženi automobilom vlade, a da im je Krivokapić pretio.

Krivokapićevu vladu optužuju da namerava da Crnu Goru, kako tvrde, pretvori u srpsku koloniju.

Tenzije u Crnoj Gori podignute su poslednjih dana, izazvane najavljenim izmenama kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva.

Jedan od lidera vladajućeg DF-a i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, Milan Knežević, najavio je da će inicirati saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa incidentom na putu Nikšić-Podgorica u kojem su pretučena dvojica pripadnika VCG.

Knežević je to najavio nakon što je Rajo Čanjak, koji se predstavio kao oficir Vojske Crne Gore, na svom tviter nalogu objavio fotografiju sa porukom da nije samo ćerka premijera imala neprijatnosti juče u Bogetićima, već da su komite pretukle njega i još jednog pripadnika VCG.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović izjavio je da će sa zadovoljstvom odazvati pozivima za kontrolno saslušanje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike