Odblokiran magistralni pravac Nikšić-Podgorica, okupljanja i narednih dana, Krivokapiću upućeni zahtevi

09.04.2021

18:17 >> 18:28

0

Autor: I.K.

Od Vlade i premijera Zdravka Krivokapića očekuju odgovor u naredna tri dana na zahteve

Odblokiran magistralni pravac Nikšić-Podgorica, okupljanja i narednih dana, Krivokapiću upućeni zahtevi
Youtube printscreen

Pripadnici Patriotsko-komitskog saveza iz Nikšića odblokirali su magistralni putni pravac Nikšić – Podgorica.

Oni su se razišli posle 16 sata, uz najavu da će blokade biti nastavljene narednih dana, prenela je RTV Nikšić.

Nikšićke komite su blokirale saobraćaj u mestu Bogetić zbog, kako su saopštili, jučerašnjeg ponašanja premijera Zdravka Krivokapića i vlade koja pokušava da od Crne Gore napravi srpsku koloniju.

pročitajte još

Nikšićkim komitama juče nje dozvoljeno da odu u Podgoricu, gde je taj savez organizovao antivladin protest protiv usvajanja Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva.

U tome ih je sprečila policija, koja nije uspela da spreči dva incidenta – jedan, sa službenim automobilom vlade, u kojem je bila ćerka premijera i drugi, kada je zaustavljen vojni autobus i kada je došlo najpre do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba komita sa jednim pripadnikom vojske i doktorom civilom, zaposlenim u Vojsci Crne Gore.

Youtube printscreen

U nepotpisanom dopisu “inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore” navodi se da se blokade sprovode “zbog perfidnih namera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak”.

pročitajte još

Od Vlade i premijera Zdravka Krivokapića očekuju odgovor u naredna tri dana na zahteve.

Uz zahtev koji se odnosi na odluku o kriterijumima za sticanje državljanstva, traže i da se procesuira vozač službenog vozila PG CG 301 i da se “saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih tablica, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio”.

Traže da se Krivokapić “javno izvini građanima Crne Gore kojima je juče pretio”.

-Ukoliko se naši zahtevi ne ispune u naredna tri dana, do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate ove naše zahteve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati. Upućujemo izvinjenje svima koji čekaju u kolonama i molimo za razumevanje jer je ovo jedini način na koji smo mogli da iskažemo građanski protest, za ovako teške i opasne odluke po državu Crnu Goru, navodi se u nepotpisanom dopisu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi