U Srpskoj se đaci vraćaju u klupe, sportisti mogu na takmičenja

12.04.2021

06:17 >> 06:19

0

Od danas do 19. aprila u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u međugradskom drumskom saobraćaju broj lica koji se prevozi ne može biti veći od broja

U Srpskoj se đaci vraćaju u klupe, sportisti mogu na takmičenja
Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Probst)

Učenici osnovnih škola u Republici Srpskoj, od šestog do devetog razreda, danas se vraćaju u školske klupe, osim osnovaca u Trebinju, koji će zbog epidemiološke situacije nastavu i dalje pratiti od kuće.

Za učenike srednjih škola i studente i dalje će biti organizovana nastava na daljinu, prenosi portal RTRS.

Ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić izjavila je da će krajem sedmice Republički štab za vanredne situacije ponovo razmatrati da li srednjoškolci mogu da se vrate u škole od 19. aprila.

Pročitajte još

Zaključak štaba je i da se od danas do 19. aprila dozvoljavaju organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, kao i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, ali bez prisustva publike ili drugih lica koja organizatori nisu akreditovali, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Od danas do 19. aprila u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u međugradskom drumskom saobraćaju broj lica koji se prevozi ne može biti veći od broja registrovanih mesta za sedenje.

U autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u gradskom i prigradskom drumskom saobraćaju popunjenost ne može biti veća od 50 odsto od kapaciteta autobusa mesta za stajanje i mesta za sedenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTRS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike