Knežević poručuje: Pomirenje Krivokapića i Leposavića ključ opstanka vlade

13.04.2021

11:18 >> 11:01

0

Autor: M. I.

Knežević je kazao da je, bez obzira na uobičajeni sukob mišljenja sa premijerom, uvek spreman za razgovor

Knežević poručuje: Pomirenje Krivokapića i Leposavića ključ opstanka vlade
Copyright TV Pink printscreen

Pomirenje premijera Zdravka Krivokapića i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ključ je za opstanak vlade, izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

Knežević je agenciji MINA rekao da je kriza očigledna i da je nastala u vladi sukobom Krivokapića i Leposavića.

pročitajte još:

On je kazao da je sve ostalo što se dešava i što se desilo na sastanku premijera i lidera parlamentarne većine posledica tog sukoba za koji, kako je kazao, DF ne snosi odgovornost.

– Juče smo pozvali Krivokapića da razreši krizu na način što će se pomiriti sa Leposavićem i rasteretiti parlamentarnu većinu njegovog kontinuiranog pritiska da glasamo za smenu ministra pravde – rekao je Knežević.

On je kazao da je, bez obzira na uobičajeni sukob mišljenja sa premijerom, uvek spreman za razgovor, ali ne za ucene i pritiske da glasa za smenu Leposavića.

Upitan šta ako Leposavić bude smenjen glasovima opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Ðukanovića i dela vlasti, Knežević je odgovorio da ne može “da hipotetiše”.

– Da li će deo parlamentarne većine glasati sa DPS-om za smenu Leposavića nije na meni da hipotetišem, ali svakako mislim da je ključ opstanka ove vlade pomirenje Krivokapića i ministra koga je on predložio – zaključio je Knežević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike