Milo Đukanović zaratio sa funkcionerima EU

14.04.2021

18:43 >> 18:51

0

Autor: M.Vu

Korumpirani lideri, kao što je Milo Đukanović, državu eksploatisali godinama - citat koji je pokrenuo buru u Crnoj Gori

Milo Đukanović zaratio sa funkcionerima EU
Profimedia

Crnogorski predsednik Milo Đukanović zaratio je sa funkcionerima EU. Prvo ga je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosmet Viola fon Kramon nazvala „korumpiranim“, a onda je šef njegovog kabineta Miodrag Radović njoj odgovorio da je „dobro korumpirana“ i da je „preuzela rečnik crnogorskih političara u pokušaju“.

Radović je na svom Tviter nalogu napisao da Viola fon Kramon „balkanskom retorikom, diskredituje ne samo sebe već i Evropski parlament“, ali i da je za to kako tvrdi, „dobro korumpirana“. On je naveo i da su njene optužbe na račun Mila Đukanovića „na nivou beogradskih tabloida“, preneo je Tanjug.

​„Ako bi analogno rezonovali, onda se može reći da nema racionalnog objašnjenja za takvu izjavu Viole fon Kramon, osim da je dobro korumpirana“, napisao je Radović.

Pročitajte još:

Fon Kramonova je ranije danas izjavila da ne bi strateški bilo pametno da Evropska unija ne pomogne Podgorici u otplati kredita koju je Crna Gora preuzela od kineskih banaka.

Fon Kramonova je na Tviteru pozvala institucije EU da još jednom razmisle o tom pitanju jer, kako je navela, postoji rizik od ponavljanja scenarija kada je u ime dugova Kina preuzela luku Pirej nakon što EU nije pomogla Grčkoj.

U toj izjavi ona je rekla i da su „korumpirani lideri, kao što je Milo Đukanović”, državu eksploatisali godinama.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi