Jovan je oduševio region, a sada ga ja zadesila velika nesreća! Dečaku sa Manjače preminula majka, ali on ne odustaje od prodaje malina (VIDEO)

21.04.2021

09:51 >> 13:48

0

Autor: J.S.J.

Mama je umrla iznenada. Pre toga nije bila bolesna, išla je u školu na posao, ona je bila poslužitelj, ispričao je Jovan

Jovan je oduševio region, a sada ga ja zadesila velika nesreća! Dečaku sa Manjače preminula majka, ali on ne odustaje od prodaje malina (VIDEO)
Printscreen/Youtube/RTRS

Jovana Gajića Jovančeta, malog malinara iz sela Sitnica na Manjači, koji je stekao neizmerne simpatije zbog štanda pored puta na kojem leti prodaje teglice ovog voća, zadesila je velika nedaća.

Dečaku, malom heroju i vrednom sakupljaču voća i šumskih plodova i učeniku sedmog razreda u mesnoj osnovnoj školi, umrla je 43-godišnja majka Božana.

Na njegova leđa spustio se veliki teret, golema tuga, žal za majkom, ali i nova iskušenja, jer, kako je rekao, mora se dalje živeti i boriti, ići putem na koji su njemu, sestri Jovani i braći Gojku i Nebojši ukazivali majka Božana i otac Miloš.

– Mama je umrla iznenada. Pre toga nije bila bolesna, išla je u školu na posao, ona je bila poslužitelj. Nije se žalila da je boli. Jeste ujutro, istog dana kada je umrla, govorila da joj je neka mučnina. To je bilo ujutro, a posle, oko podne, samo je pala ispred kuće. Doktori su rekli da je njeno srce stalo. Dogodilo se to 19. marta, pre mesec dana – ispričao je Jovan.

Ova drama duboko se urezala u njegov život, mada Jovan, kao i sestra Jovana, nije sasvim svestan tragedije koja ih je zadesila. U to još, kaže, ne može da poveruje.

printscreen/youtube

Njegova sestra Jovana, kako navodi Srpska info, preuzela je majčine poslove i obaveze u domaćinstvu.

– Sada ne idem u školu, zbog korone, ne znam kako će to biti do kraja školske godine. Zasada sam kod kuće, kuvam, perem veš, čistim kuću. Tata je otišao sa ujakom da radi negde u selu, starija braća isto su na poslu. Gojko je završio Metalsku školu i radi u Novoj Topoli u fabrici nameštaja, a Nebojša nema stalni posao, ali uvek ga neko negde pozove, pa ide da radi. On je završio varilački zanat, voli taj posao, ide da radi skoro svakog dana, u Banjaluku, Mrkonjić Grad, svuda – kaže Jovana, koju je majčina smrt veoma potresla.

– Jovan je veoma vredan i dobar, sve me posluša, radi kod kuće, a ide i u školu. Omiljen je kod svih u selu, a i mnogi prolaznici ga prepoznaju. Čulo se za njega zbog malina, kupina, kestena, koje prodaje pored puta od proleća do jeseni, ali i crnog šešira – priča Jovana o bratu.

Na Manjači i u Sitnici još ima snega, a temperature mnogo niže nego u Banjaluci i u nizinama. Osim drveta za ogrev, Jovanče radi sve što mu sestra kaže, čisti oko kuće, donosi razne potrepštine, ide u prodavnicu, ali i uči.

– Mnogi su Jovana zavoleli, dolazili nam u posetu, donosili poklone. Pamtimo sve te ljude i često ih pominjemo. Bivši ministar Dane Malešević je Jovanu u Banjaluci kupovao odeću i obuću, a pomogao je i mami da se zaposli u školi u Sitnici – ističe Jovanova sestra.

Pročitajte još

Mali Jovan kaže da će prodavati voće i ove godine.

– Planiram i ove godine da prodajem maline, šumske jagode, kupine i druge plodove kojih ima u našem kraju. Niko me ne tera da to radim, ali sam svestan da mi treba novca za školu, za odeću, obuću. Ne može tata da zaradi dovoljno, a ja želim da radim i da pomognem u kući – poverio nam se dečak koji pleni iskrenošću i toplinom.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti