Milanoviću "prekipelo": Vikao na novinarku, HRT nazvao plaćeničkom televizijom

06.05.2021

11:30 >> 11:24

0

Autor: A. B.

Povod za ovo obrušavanje bile su kritike izrečene na račun njegove kandidatkinje za predsednicu Vrhovnog suda Zlatu Ðurđević

Milanoviću "prekipelo": Vikao na novinarku, HRT nazvao plaćeničkom televizijom
Copyright Printscreen / Youtube / Pixsell

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović žestoko se obrušio na novinarku HRT-a, odbio je da u Splitu odgovara na pitaje Javnog servisa za koji je rekao da je politička televizija, a za politički program te kuće je rekao da je sramota.

– Idite na tržište, da vidimo koja će vas televizija zaposliti. Vi ste državna, politička televizija, vaš politički program je sramota, to je nivo Sovjetskog Saveza i to kažem kao hrvatski predsednik, a većina građana misli tako – rekao je Milanović.

Za HRT je rekao da je gori od Jutela.

– Sramota je ovo što radite. Vi ste plaćenici jedne političke opcije. Budete li tako solidarni, poješće vas prve i vašu televiziju. Sad ste me naterali da se svađamo. Vi ste korumpirana televizija – rekao je hrvatski predednik.

Upitao je ko određuje urednike na HRT-u, kao i ko im dopušta da nekažnjeno “lažu i varaju ljude”.

Tanjug/Hina/Dario Grzelj

Novinare je pozvao da ne budu solidarni sa, kako je kazao, nepravilnostima jedine televizije koja zna da će prvog u mesecu dobiti platu.

Povod za ovo obrušavanje bile su kritike izrečene na račun njegove kandidatkinje za predsednicu Vrhovnog suda Zlatu Ðurđević.

Milanović je ocenio neprofesionalnim potez HRT-a koji je u emisiju pozvao Zlatu Ðurđević, a da joj nije rečeno pritom da će u istoj emisiji biti i neko ko je protiv nje, za kojeg je predsednik rekao da je “kao truli klip ubačen preko tarabe”.

Zlata Ðurđević je prevarena, a slične situacije su se, kazao je, događale i njemu.

Pročitajte još:

Milanović se novinarima izvinio na povišenom tonu, a to je opravdao opaskom da se ni oni nisu ponašali baš novinarski.

– Ne mogu se ljudi zvati u emisiju kao balavci a da im se njihovi aktivni kritičari podvale kao truli krompiri. To je protivno kodeksu i ne radi se tako – zaključio je Milanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike