Crnogorski ministar kao najveći prioritet najavio albansko-hrvatski put!

12.05.2021

19:47 >> 19:05

0

Autor: A. B.

Ime puta je Jadransko-jonski

Crnogorski ministar kao najveći prioritet najavio albansko-hrvatski put!
Copyright Printscreen / Youtube

Ministar finansija Crne Gore Milojko Spajić kao prioritetni putni pravac naveo je jadransko-jonski auto put koji treba da spoji Albaniju i Hrvatsku.

Ovakvo određivanje prioriteta usledilo je bez obzira na visoku cenu gradnje ovog autoputa koja se procenjuje na 1,4 milijardu evra. U isto vreme, za izgradnju deonice autoputa ka Srbiji, od Mateševa do Boljara, treba uložiti 700 miliona evra od čega je EU spremna da donira 40 odsto, odnosno 280 miliona.

Ova informacija šokira imajući u vidu da je čak i za Vlade pod kontrolom Mila Đukanovića prioritet bio autoput ka Beogradu.

Pročitajte još:

Na ovome se, kako se nezvanično saznaje, ne završava lista šokantnih prioriteta ministra finansija Spajića. Na istom sastanku sa predstavnicima međunarodne zajednice u Crnoj Gori on je tražio podršku za gradnju gasnog terminala u Baru iako se radi o veoma skupom projektu koji teško da ima ekonomsku opravdanost imajući u vidu veličinu crnogorskog tržišta.

Po strani problemi na koje nailazi gradnja Jadransko-jonskog gasovoda (IAP) kao dela južnog gasnog koridora, nakon što su radovi na konkurentskom Turskom toku koji doprema ruski gas, ušli u finalnu fazu pa je veliko pitanje da li će ova zemlja dozvoliti gradnju ovog gasovoda preko svoje teritorije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike