Manja šteta na hramu u Zeti, crkva protiv okupljanja

13.05.2021

13:51 >> 13:52

0

Autor: A.S.

Deo crnogorskih medija preneo je da su ovo nedelo počinila deca starosti oko 10 godina i da je to razlog zbog kojeg sveštenik te crkve, otac Zlatko Vasić, ni

Manja šteta na hramu u Zeti, crkva protiv okupljanja
Copyright RINA

Crkvena opština zetska Mitropolije crnogorsko-primorske, saopštila je da je u sredu, u selu Vranj u Zeti, prema dosadašnjim informacijama, radnjama maloletnih lica pričinjena manja materijalna šteta na Hramu Svetoga Vasilija Ostroškog u ovome selu.

Crkvena opština zetska osuđuje ovakvo postupanje na objektu Hrama i ističe da nadležni paroh u Parohiji vranjsko-mataguškoj, jerej Zlatko Vasić, već radi na rešavanju navedenoga problema, objavljeno je na sajtu MCP.

Posebno se naglašava da Crkva ne stoji, niti daje blagoslov za najavljeno današnje javno okupljanje zakazano u 17 časova u selu Vranj.

-Koristimo priliku da posebno podsetimo da je Sveti Vasilije Ostroški, kome je i posvećen ovaj Hram, bio miritelj zavađene braće i spona ljubavi među svim narodima i nacijama kome su priticali ljudi iz svih vera i nacija za pomoć i blagoslov, pa neka tako bude i ovoga puta- navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

Crkva je, prema objavama na Tviteru, oskrnavljenja juče na dan svetog Vasilija Ostroškog, velikog praznika Srpske pravoslavne crkve.

Deo crnogorskih medija preneo je da su ovo nedelo počinila deca starosti okko 10 godina i da je to razlog zbog kojeg sveštenik te crkve, otac Zlatko Vasić, nije hteo da podnosi krivičnu prijavu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike