Sveti Stefan pod ključem ovoga leta?

19.05.2021

07:36 >> 09:34

0

Kompanija naturalizovanog Crnogorca, grčkog biznismena Petrosa Statisa, još 2007. godine dobila je od državnih hotelskih kompanija HG Budvanska rivijera i HT

Sveti Stefan pod ključem ovoga leta?
Copyright Sveti Stefan/Profimedia

Kompanija “Aman”, koja upravlja elitnim crnogorskim hotelskim kompleksom, grad-hotelom “Sveti Stefan” i Vilom Miločer, neće ovog leta otvarati svoje objekte, a radnici su upućeni na odmor, pišu “Vijesti.”

Više zaposlenih je saopštilo ovoj redakciji da im je to predočeno na sastanku u ponedeljak i da im je rečeno da će u roku od deset dana dobiti više informacija o planovima za ovogodišnju sezonu.

Te informacije, međutim, Vijesti nisu mogle da provere u kompaniji “Adriatic properties”, koja je zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan – Miločer, jer izvršni direktor Goran Bencun nije odgovarao na telefonske pozive i poruke.

List dodaje da je, prema nezvaničnim informacijama, radnicima navodno rečeno da pokušaju da pronađu drugi posao jer će sa više od stotinu njih biti raskinuti ugovori.

Da bi “Aman” mogao da napusti Crnu Goru, napominje se dalje, najavio je krajem aprila šef države Milo Ðukanović.

Pročitajte još

U tekstu se podseća da je ta kompanija naturalizovanog Crnogorca, grčkog biznismena Petrosa Statisa, još 2007. godine dobila od državnih hotelskih kompanija HG Budvanska rivijera i HTP Miločer u 40-godišnji zakup najveći turistički brend.

Ðukanović, koji je u prijateljskim vezama sa Statisom, kazao je tada da je razgovarao sa turističkim investitorima u Crnoj Gori i da je od njih čuo ”zaprepašćenje i strah od onoga što su videli posredstvom televizijskih kamera sa Miločera i Svetog Stefana, pišu Vijesti.

Tih dana, meštani Svetog Stefana i Pržna su srušili ogradu koja vodi ka najlepšoj crnogorskoj plaži – Kraljičinoj plaži, koju je, kako navodi redakcija, nelegalno postavila kompanija “Adriatic properties”.

Odluka “Amana” da pošalje radnike na odmor i da hotelski kompleks prvi put tokom leta bude po ključem, negativna je poruka u susret glavnoj turističkoj sezoni od koje, nakon prošlogodišnjeg kraha, kompletna crnogorska turistička privredna očekuje da će biti dobra i da će im omogućiti da “prežive do naredne sezone”, ocenjuje list.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike