Preokret u ubistvu monaha Stefana Ačića: Ševo negirao krivicu

24.05.2021

15:29

0

Autor: A.S.

Početkom maja Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Ševe zbog teškog ubistva monaha

Preokret u ubistvu monaha Stefana Ačića: Ševo negirao krivicu
Dragan Ševo/Printscreen/Youtube/ATV

Dragan Ševo (41) iz Laktaša danas je u Okružnom sudu u Banjaluci negirao krivicu za ubistvo monaha Stefana Ačića (62), a koji je ubijen 7. decembra prošle godine u manastiru Glogovac kod Šipova.

Tokom izjašnjenja o krivici, Ševo je izjavio da više ne živi u Laktašima, već da je tu bio podstanar, prenosi Srpskainfo.

Početkom ovog meseca Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Ševe zbog teškog ubistva monaha.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Ševo je zločin počinio iz koristoljublja oko 18.30 časova, u konaku manastira.

Kako se navodi, optuženog je u manastir vozilom „reno kangu“ dovezao N.P.

– Prilikom boravka u prizemlju konaka, dok je sa Ačićem sedio za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem, Ševo je od monaha zatražio da mu pozajmi određeni iznos novca, što je Ačić odbio – piše u optužnici.

Potom je, dodaje se, Ševo, u nameri da ubije monaha, a radi prisvajanja novca, ustao od stola i prvo otišao do kuhinje koja se nalazila iza leđa monaha.

– Potom mu prilazi s leđa, te iz džepa vadi preklopni nož sa zelenom drškom dužine oštrice osam centimetara koji je imao kod sebe – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je, u trenutku kada je monah krenuo da ustane od stola, optuženi mu zadao dva uboda nožem u desnu stranu grudnog koša.

– Zatim je sa stola uzeo kesu u kojoj je bio novac u kovanicama u iznosu ne manjem od 566 maraka, 59 evra, 37,70 hrvatskih kuna i 10 srpskih dinara, da bi potom od oštećenog zahtevao još novca – navodi se u optužnici.

Pročitajte još:

Takođe se navodi i da je potom zajedno sa njim odlazi u sobu na spratu konaka, gde od monaha uzima ne manje od 510 KM i 110 evra, nakon čega je Ševo, sa novcem, napustio sobu i konak manastira.

– Prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio monah, sa spoljašnje strane ključem je zaključao ulazna vrata sobe i ključ poneo sa sobom, a sobi je oštećeni Ačić, usled masivnog unutrašnjeg iskrvarenja iz rasečene desne plućne arterije, uzrokovanog dvema ubodnim ranama, istog dana preminuo u 20.15 časova – precizirano je u optužnici.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi