Optuženi za ubistvo Duška Savanovića šokirao priznanjem: Snajperom ubio čoveka u Sarajevu?

27.05.2021

13:29

0

Autor: A.S.

On je takođe rekao da je u Srbiji obezbeđivao političare i estradne ličnosti

Optuženi za ubistvo Duška Savanovića šokirao priznanjem: Snajperom ubio čoveka u Sarajevu?
Copyright Detalji sa benzinske pumpe Foto: Printskrin/Tviter

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je veštak sudske medicine Anja Vukadinović Stojanović pročitala izjavu Dalibora Čambera, optuženog za ubistvo Duška Savanovića u novogodišnjoj noći u Trnu kod Laktaša.

Čamber je veštaku iz oblasti forenzičke psihijatrije ispričao da je za vreme rata u Sarajevu iz snajpera ubio jednu osobu, a drugu ranio.

Tokom svedočenja Vukadinović Stojanović je pročitala deo iskaza koji je Čamber dao njoj tokom pregleda.

– Ja sam vojnik. Sa 18 godina sam se dobrovoljno prijavio u vojsku. Iz snajpera sam u Sarajevu ubio čoveka, drugog ranio, a ova država me je odbacila. Napao sam još jednu osobu u Prijedoru, nakon što je napao mog druga,. Zbog toga sam osuđen na 14 meseci zatvora – izjavio je ovo Čamber tokom psihološke procene, prenosi Srpskainfo.

On je takođe rekao da je u Srbiji obezbeđivao političare i estradne ličnosti. Čamber je ispričao i da je kobnog dana popio četiri leksilijuma i više piva.

Okružni javni tužilac Aleksandar Simonović je nakon suđenja rekao da će se morati proveriti ove tvrdnje koje je izneo Čamber.

Čamber je optužen da je u novogodišnoj noći, na benzinskoj pumpi u Trnu, hicima iz pištolja ubio Duška Savanovića i ranio Aleksu Babića.

Veštak Vukadinović-Stojanović ispričala je da je tokom pregleda i posmatranja utvrdila je da Čamber ima poremećaj ličnosti i da je kobne noći bio smanjene uračunljivosti, ali ne bitno. Takođe je navela da je on osoba koja smatra da treba uzimati pravdu u svoje ruke.

Doktor Željko Karan rekao je da je uradio obdukciju tela nastradalog Savanovića. On je ispričao da je utvrdio da je Savanović imao prostrelnu ranu, odnosno da je hitac ušao s leve strane leđa, te da je putanja hica od dole prema gore.

– Imao je i povredu kolena, a moguće da je nastala prilikom pada. Mladić je umro od masivnog krvarenja – pojasnio je Karan.

Karan je ispričao da je imao uvid i u medicinsku evidenciju Alekse Babića i utvrdio da je on imao povredu stopala, te da se radi o teškoj povredi, ali da zbog nje nije bio životno ugrožen.

Veštak Jelena Janković, koja je zaposlena u KTC MUP Republike Srpske, rekla je da je dobila naredbu tužilaštva da veštači odeću Alekse Babića i Duška Savanovića, kako bi utvrdila da li na njima ima čestica baruta. Ispričala je da je veštačila 11 odevnih predmeta i da su samo na donjem vešu Savanovića pronađeni tragovi koji bi mogli poticati od barutnih čestica.

Pročitajte još:

Danas je saslušan i veštak Veselka Bjelaković, koja je istakla da je radila analizu krvi učesnika ovog sukoba.

– Tokom veštačenja utvrđeno je da je Duško Savanović u kritičnom trenutku imao 2,08 promila alkohola u krvi, a Dalibor Čabmer 1,85 promila. Urađena je i analiza krvi Alekse Babića i utvrđeno je da je u trenutku sukoba imao 1,43 promila alkohola u krvi – istakla je Bjelakovićeva.

Ona je, na pitanje Čamberovog advokata Miloša Paleksića, rekla da u MUP Srpske nemaju laboratoriju za analizu krvi na droge i da se to može jedino uraditi u Sarajevu.

Advokat Paleksić je zatražio od suda da se uputi zahtev da se uradi analiza krvi Čambera na opijate.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike