Opet "bukti" rat između Đukanovića i Krivokapića: "Nova funkcija ti sve više izmiče iz ruku"

27.05.2021

17:13

0

Iz kabineta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića su reagovali povodom izjave premijera Zdravka Krivokapića

Opet "bukti" rat između Đukanovića i Krivokapića: "Nova funkcija ti sve više izmiče iz ruku"
Copyright Profimedia

Iz kabineta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića su reagovali povodom izjave premijera Zdravka Krivokapića da je lider DPS vratio tužilački zakon iz straha da možda ne bude prvi koji će biti procesuiran.

-Umesto fanatične opsednutosti likom i delom Predsednika Crne Gore, bilo bi svrsishodno da se, ukoliko može, predsednik Vlade skoncentriše na obnašanje funkcije koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku, kazao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je današnju izjavu Krivokapića u Skupštini ocenio kao potvrdu činjenice da je strah stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih.

Dodao je i da bi umesto praznih pretnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo krajnje nužno da predsednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika.

Pročitajte još:

– Ozbijno kršenje nezavisnosti Tužilačkog saveta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da ,,nije uvjrena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprečavanja rizika od politizacije Tužilačkog saveta’’, samo su deo razloga koji su jasno iskazani od strane Predsednika Crne Gore prilikom vraćanja Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu – saopšteno je iz kabineta.

Đukanović je istakao i da je današnja izjava predsednika Vlade jasna i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima, da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike