Građani Boke blokirali magistralu: Mirni protesti zbog najavljene smene doktora Vlada Popovića

27.05.2021

17:39

0

Autor: A.S.

Povod protesta je bila najava iz Ministarstva zdravlja da su planirane smene zbog slučaja koji ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru

Građani Boke blokirali magistralu: Mirni protesti zbog najavljene smene doktora Vlada Popovića
Copyright Unsplash/Wladislaw-Peljuchno

U Crnoj Gori je najavljena smena doktora Vlada Popovića, zbog čega su građani danas izašli na ulice.

U mirnim, građanskim protestima, oni su na 45 minuta blokirali magistralu kod skretanja u Specijalnu bolnicu za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” u Risnu.

Povod protesta je bila najava iz Ministarstva zdravlja da su planirane smene zbog slučaja koji ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, jer niko od dežurnih lekara nekoliko dana nije prijavio policiji da je mladić iz Berana J. Š. (32) preminuo pošto je u tu ustanovu primljen sa povredama nakon udesa.

Građani su na protestu poručili da je okupljanje samo opomena, a ako priča o smeni direktora ove ustanove, dr Popovića bude nastavljena, proteste će, obećali su – radikalizovati. Blokadu su pratile i poruke “Uz tebe smo doktore” i “Ne damo Vlada”, prenosi BokaNews.

Pročitajte još:

– On i sada, dok smo mi ovde, radi svoj posao, u operacionoj sali – objašnjavali su okupljeni meštani.

Prema njihovim rečima protestni skup nije politički, samo građanski, jer niko u poslednjih 20 godina, kao dr Popović nije uspeo da ujedini Boku.

– Ovde smo da ne dozvolimo smenu dr Popovića koju žele samo zato što nije politički angažovan i nije član nijedne partije – kazao je jedan od učesnika protesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike