Predizborna tišina u komšiluku: Kreće drugi krug lokalnih izbora

29.05.2021

06:58 >> 06:55

0

Autor: A. B.

Drugi krug održava se u ukupno 432 grada i opštine

Predizborna tišina u komšiluku: Kreće drugi krug lokalnih izbora
Copyright Foto: ATA images

U Hrvatskoj je noćas u ponoć počela izborna tišina pred drugi krug lokalnih izbora, koja će trajati do zatvaranja biračkih mesta u nedelju u 19 sati.

U drugom krugu birači će izabrati 14 župana, gradonačelnika Zagreba, koji ima status županije, 56 gradonačelnika i 87 opštinskih načelnika.

Drugi krug održava se u ukupno 432 grada i opštine, na gotovo 5.500 biračkih mesta. Pravo glasa ima 3.231.000 birača, a štampano je 4,1 milion glasačkih listića, prenosi agencija Hina.

Nakon drugog kruga biće poznati gradonačelnici četiri najveća grad, ali i Vukovara, Varaždina, Pule, Siska…

Pročitajte još:

Sa posebnom pažnjom očekuju se ishodi u Zagrebu gde se sučeljavaju Tomislav Tomašević (Možemo) i Miroslav Škoro (DP), u Splitu gde se za mesto gradonačelnika takmiče Ivica Puljak (Centar) i Vice Mihanović (HDZ), u Rijeci gde su konkurenti Marko Filipović (SDP) i nezavisni Davor Štimac i u Osijeku gde snage odmeravaju HDZ-ov Ivan Radić i Berislav Mlinarević (DP, Most).

Ništa manje zanimanje ne izazivaju ni izbori u Vukovaru, gde nezavisni Ivan Penava, nekadašnji HDZ-ovac, nastoji da izbori novi mandat u trci sa HDZ-ovim Nikolom Mažarom, i u Puli gde IDS-ovoj Heleni Puh Belci konkuriše nezavisni kandidat, odnosno kandidat grupe birača Filip Zoričić.

Biračka mesta biće otvorena od 7.00 do 19 sati.

Izbore će pratiti 8.334 posmatrača, od kojih su većinu (gotovo 7.000) predložile političke stranke čiji se kandidati nadmeću na izborima, a samo 17 nevladine organizacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike