Sukob u Crnoj Gori: "Krivokapić više nema poverenje i podršku Demokratskog fronta"

30.05.2021

21:09 >> 21:08

0

Autor: A. B.

Mandić je ponovo sugerisao Krivokapiću da zatraži oproštaj od sprskog patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija

Sukob u Crnoj Gori: "Krivokapić više nema poverenje i podršku Demokratskog fronta"
Copyright Andrija Mandić, Printscreen/Youtube, Televizija Avala

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić izjavio je da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, odbijanjem da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), izgubio poverenje DF-a i nema više njegovu podršku.

Mandić je, govoreći za A1 TV, ponovo sugerisao Krivokapiću da zatraži oproštaj od sprskog patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija zbog nepotpisivanja Temeljnog ugovora i da što pre ode za Beograd i, kako je naveo, ispuni obećanje, prenosi CdM.

On je rekao da Krivokapić nije ispunio očekivanja kako crkvenih krugova koji su ga predložili za nosioca liste koalicije “Za budućnost Crne Gore”, tako i građana koji su na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine glasali za smenu vlasti.

Mandić tvrdi da je Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i SPC usaglašen početkom aprila i ocenjuje da je Krivokapić, odbijajući da ga potpiše, “napravio težak skandal”.

Printscreen/Youtube

Mandić smatra da Krivokapić još ima šanse da reaguje tako što će otići u Patrijaršijski dvor i potpisati Temeljni ugovor.

On je naglasio da se nepotpisivanjem tog ugovora nastavlja diskriminatorski odnos prema SPC jer je, kako je naveo, ona jedina verska zajednica sa kojom ne postoji takav dokument, iako je u pitanju najbrojnija verska zajednica u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da, osim nepotpisivanja ugovora sa SPC, Krivokapićeva Vlada pokušava da izbegne popis stanovništva, dok, istovremeno, kako tvrdi, “vodi katastrofalnu ekonomsku politiku”.

Pročitajte još:

Mandić je najavio da će o sledećim potezima narednih dana razgovarati unutar saveza “Za budućnost Crne Gore” i partnerima sa kojima imaju vecinu u parlamentu.

Printscreen/Youtube/Sputnjik Srbija

Mandić je, istovremeno, odbacio kao neistinite optužbe Krivokapića da ga ucenjuje.

Predsednik Nove sprske demokratije rekao je i da nije tačna informacija da će ga DF predložiti da predsednika Vlade tokom predstojećih razgovora, ali je dodao da je nesporno da treba podvući crtu za 200 dana rada Krivokapićeve Vlade.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike