Koalicija "Za budućnost Crne Gore" pozvala Krivokapića da podnese ostavku

01.06.2021

16:57 >> 17:06

0

Danas je u Podgorici održan sastanak predsednika stranaka koalicije Za budućnost Crne Gore”

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" pozvala Krivokapića da podnese ostavku
Copyright Profimedia

Danas je u Podgorici održan sastanak predsednika stranaka koalicije “Za budućnost Crne Gore” koju u Skupštini predstavlja 26 poslanika – 2/3 parlamentarne većine.

Odustajanjem premijera Krivokapića da potpiše Temeljni sporazum sa SPC srušeni su osnovni principi naše koalicije. Time je premijer izneverio naše strpljenje i izgubio našu podršku sve dok se obećano ne ispuni, i to bez odlaganja.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” ima dužnost koja je iznad političke i i iznad svakog interesa.

Obavezni smo da poštujemo građane, da ih ne izneverimo, da ih sledimo i budemo izvršioci njihovih očekivanja.

Facebook printscreen

Duboko smo razočarani poslednjim političkim i politikanskim kalkulacijama premijera Zdravka Krivokapića kojima je naneo veliku stetu onima koji su ga izabrali i koji su mu verovali.

Ustupili smo mu prvo mesto na nasoj listi, pobedili smo i izabrali Vladu koju je on predložio bez bilo kakvih konsultacijama sa nama. Svesno smo postupali suprotno politickim zakonima modernih drustva sve iz vere i nade da je to covek koji moze da pogresi kao i svi mi, ali koji neće obmanuti, prevariti i okrenuti leđa svojima. Verovali smo da neće raditi sebično za sebe i one druge koji su poraženi na izborima.

Premijer je prekršio obećanje i datu reč građanima, Crkvi i blaženopočivšim mitropolitu Amfilohiju i patrijarhu Irineju.

Nepotpisivanje Temeljnih ugovora, neprikladan i neodgovoran odnos prema verujućim ljudima i SPC je najveći politički udarac našoj koaliciji od strane premijera. Očigledno je da svako drugi; počev od manjih koalicionih partnera do činovnika pojedinih NVO imaju veći uticaj na Vladu od nas koji je sa dvotrećinskom većinom podržavamo. To je ne samo neprihvatljivo, nego je i ponižavajuće.

Kada se potroši reč, izgubi poverenje i nekadašnja skromnost zameni umišljenošću, ličnom veličinom i važnošću, onda narodu ne ostaje nista drugo nego da ustane i kaze da ga tako, preko noći promenjen čovek više ne moze predstavljati.

Bilo bi rpirodno da se Krivokapić zahvali svima nama, da zatraži oprost i od onih koji su ga preporučili i pokaze da je demokratija iznad svakog pojedinca, a parlamentarna volja predstavnika naroda zakon koji se mora postovati u svakoj prilici. Nažalost, plašimo se da se to neće desiti.

Pročitajte još:

Zato, u ovom cilju, pozivamo naše partnere u parlamentarnoj većini da, nezavisno od odgovora premijera Krivokapića koji nije želeo sa nama da razgovara ni oko budžeta, što je posebna i strašno ozbiljna tema, potpišemo precizan i jasan koalicioni sporazum svih stranaka koji je čine, a koji će obavezati ne samo sve potpisnike nego i njihove predstavnike u izvrsnoj vlasti.

Nažalost, džentlemenski sporazum i data reč na kojima se uspostavila i izglasala Vlada Zdravka Krivokapića se u kontinuitetu kompromituje od strane premijera koji gotovo ništa nije uradio od onoga što je čvrsto obećao.

Zbog toga moramo vlastitim potpisima jasno i precizno svedočiti o preuzetim obavezama i međusobnim odnosima. Uvereni da tom poslu mozemo odmah i savesno pristupiti, šaljemo čvrstu i odlučnu poruku naše snage da odbranimo tekovine avgustovske pobede naroda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike