Nestanak bivšeg šefa ulcinjske policije ima veze sa akcijom "Zamka"?

02.06.2021

18:12 >> 09:51

0

Autor: A.S.

Rudolf Elezović je nestao pre šest dana, a policija proverava da li je povezan sa akcijom šverca marihuane

Nestanak bivšeg šefa ulcinjske policije ima veze sa akcijom "Zamka"?
Copyright Ilustracija/24sedam/Goran Sivački

Bivši načelnik ulcinjske policije Rudolf Elezović, koji je trenutno raspoređen u sektor crnogorske granične policije, nestao je pre šest dana, a policija proverava da li je nestanak nekadašnjeg šefa Odeljenja za bezbednost povezan sa akcijom “Zamka”.

Tom prilikom slobode su lišene 24 osobe zbog sumnje da su kao kriminalna organizacija prošvercovale oko dve i po tone marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje, ka zemljama Evropske unije, pišu “Dnevne novine”.

Nestanak Elezovića prijavila je njegova supruga, koja je policiji navela da je Rudolf otišao iz kuće pre šest dana i od tada se nije javljao porodici, a da mu je telefon isključen.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, Elezovića su osumnjičeni koji su uhapšeni u akciji “Zamka” navodno spomenuli kao osobu koja im je davala informacije o kretanju policije. Nakon tih izjava policija je započela proveru da li su ti navodi tačni.

Optužbe na račun Elezovića je, navodno, izneo jedan od uhapšenih u akciji Andrija Karađinović, koji je u međuvremenu dobio status zaštićenog svedoka, a njegovu priču su podržala barem još dvojica uhapšenih.

Prema saznanju “Dnevnih novina”, preksinoć je podmetnut požar u skladištu u Ulcinju koje pripada Karađinoviću, a u kojem su bili vodeni skuteri. Tom prilikom uništena su četiri skutera.

Pročitajte još:

Stoga policija istragu o nestanku kolege vodi i u pravcu ovih navoda, koji još nisu u potpunosti provereni.

Podsetimo, početkom februara službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Odseka za borbu protiv krijumčarenja droge realizovali su opsežnu policijsku akciju pod kodnim nazivom “Zamka”, koja je sprovođena deset meseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom, kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike