"Abazović pretio Krivokapiću zbog Temeljnog ugovora": Knežević o gorućem problemu

04.06.2021

21:30 >> 21:36

0

Jedan od lidera Demokratskog fronta je, u emsiji Argumenti na Televiziji Crne Gore, kazao da je premijer dobio pretnje i političke poruke od Dritana Abazovića

"Abazović pretio Krivokapiću zbog Temeljnog ugovora": Knežević o gorućem problemu
Copyright Milan Knežević, Profimedia

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, saopštio je da je u potpunosti jasno da je premijer Zdravko Krivokapić pod pritiskom manjih delova parlamentarne većine odustao od potpisivanja Temeljnog ugovora u Beogradu.

Knežević je, u emsiji “Argumenti” na Televiziji Crne Gore, kazao da je premijer dobio pretnje i političke poruke od Dritana Abazovića i zapadnog faktora da će mu, u slučaju potpisivanja u Beogradu, biti srušena Vlada.

“Svima je situacija jasna”, kazao je Knežević i istakao da ne veruje da je premijer spreman da potpiše Temeljni ugovor.

On je naveo da je Krivokapić nepotpisivanjem Temeljnog ugovora izneverio potpisivanje političkog saveza, ali i poverenje građana.

“Mislim da niko nema pravo da se igra sa poverenjem građana što se tiče Temeljnog ugovora”, dodao je.

Profimedia

Knežević je kazao da ono što se dogodilo u Beogradu predstavlja svojevrsni skandal, da je Krivokapić u Beograd otišao da potpiše ugovor, a da je u međuvremenu promenio svoj stav.

“U potpunosti je jasno da je on pod pritiskom manjih delova parlamentarne većine odustao od potpisivanja Ugovora”, istakao je jedan od lidera DF-a i dodao:

“Premijer je i sam obećavao da će da potpiše Temeljni ugovor, i čitav taj naš savez sa SPC je baziran na jednom dogovoru da je potrebno doneti novi Zakon o slobodi veroispovesti i da Krivokapić bude na čelu te liste”, kazao je Knežević u “Argumentima”.

Pročitajte još:

Rekao je i da nije čitao Temeljni ugovor.

Knežević ističe i da mu ponašanje premijera govori da je “više faktora u igri”.

“Premijer Krivokapić je kao dokazani vernik obećao da će potpisati Ugovor. Postavljam pitanje:Krivokapić potpisivanjem Temeljnog ugovora može da ostane bez Vlade, ali zaslužuje carstvo nebesko. Što je carstvo nebesko spram Vladinog aviona, majbaha, ili privilegija? Nesam neki vernik, ali da meni dopadne, odmah bih potpisao taj ugovor – M. Knežević ćirilicom”, kazao je na TVCG.

Podržaćemo predloženi budžet

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je u emisiji “Argumenti” na TVCG da će taj politički savez podržati predloženi budžet za 2021. godinu.

On je saopštio da će DF amandmanom tražiti da se vrate naknade majkama za troje dece, navodeći da će, i ako oni ne dobiju podršku, glasati za budžet.

Predsednika parlamenta Aleksu Bečića je pozvao da već večeras zakaže sednicu na kojoj bi se glasalo o budžetu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike