Nebojša Medojević podneo ostavku na funkciju poslanika

08.06.2021

10:53 >> 10:58

0

stakao je da Vladin prioritet nije zadovoljenje tranzicione pravde, te da Vlada ništa nije obećala i ispunila je to obećanje

Nebojša Medojević podneo ostavku na funkciju poslanika
Copyright Nebojša Medojević, Facebook/ Demokratski front printscreen

Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević podneo je ostavku na poslaničku funkciju.

On je rekao da je bio u pravu kada je pre pola godine rekao da je nova Vlada opasni eksperiment koji će uvesti državu u krizu i da ne odražava političku volju građana.

– Pokazala je da nije Vlada reformi ni diskontinuiteta. Ako za šest meseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj Vlade je uništenje DF-a… Vladom vladaju tajni centri moći – kazao je Medojević na konferenciji za medije povodom šest meseci rada Vlade.

On je rekao da su oni koji su osnovali Vladu to učinili u dogovoru sa Milom Đukanovićem.

Istakao je da Vladin prioritet nije zadovoljenje tranzicione pravde, te da “Vlada ništa nije obećala i ispunila je to obećanje”.

pročitajte još

Istakao je da Vlada ignoriše Parlament i da je očigledno da premijer Zdravko Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke.

Medojević je rekao da je ministar finansija Milojko Spajić za četiri meseca isplatio 633 miliona evra.

– Izgubili smo 9.000 radnih mesta otkad je ova Vlada”, dodao je Medojević.

On je kazao da se šest meseci troši novac bez kontrole, te da je predloženi budžet netačan i već probijen, a od poslanika se očekuje da glasaju za njega.

Istakao je da, dok je Zoran Lazović u policiji, pa makar bio i portir, “upravlja policijskom i parapolicijskom strukturom i polaže račune braći Đukanović”.

Medojević je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da nema informaciju da su druga dva lidera DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević imali dogovor sa mitropolitom Joanikijem oko budžeta, da se glasa za budžet pod uslovom da bude rekonstrukcije Vlade.

Medojević je rekao da će povući svoje amandmane na budžet, te da je podneo ostavku na poslaničku funkciju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike