Milanović: Dobro je što je Mladić u zatvoru, tamo je super

09.06.2021

13:14

0

Autor: J.S.J.

Izvor: Jutarnji list

Milanović je za Mladića rekao da je sociopata i jedan grozan tip

Milanović: Dobro je što je Mladić u zatvoru, tamo je super
Profimedia

Predsednik Zoran Milanović komentarisao je potvrđenu presudu generalu Ratku Mladiću na doživotni zatvor, rečima da je dobro što je general u zatvoru i da tamo treba da ostane.

-Neka je on tamo, lepo mu je tamo, tamo je super -rekao je Milanović u svom maniru upitan za komentar o izrečenoj drugostepenoj presudi Mladiću .

Milanović je za Mladića rekao da je sociopata i “jedan grozan tip”.

-Tu ću stati da (Milorad) Pupovac ne bi imao nešto protiv mene, ali to su činjenice. Puno stvari je tu jasno, zato je 20 godina postupka sramota i travestija. Istina je jasna. Ne treba biti nezadovoljan time što sud nije prihvatio sve što je tužilastvo navalilo na njega.Treba imati meru”, rekao je hrvatski predsednik novinarima na Krku – preneo je zagrebački Jutarnji list.

Dodao je da je Mladić osuđen za genocid.

-Srebrenica je bila genocid, to se dogodilo, to je bio pakleni, grozan plan da se pobije sve što je muško i što može nositi pušku. Ali i kod kvalifikacije genocida moramo biti strogi da ne bi svako mogao reći da je počinjen genocid- naveo je Milanović, koji je, prema pisanju Jutarnjeg, Srbiji poručio da je “trebalo da se zaštiti od toga da najgori sinovi vašeg naroda ubijaju nevine i nenaoružane”.

Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je juče pravosnažnu presudu ratnom komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Generalu Mladiću je izrečena kazna doživotnog zatvora, čime je potvrđena prvostepena presuda.

Pročitajte još

Drugostepena presuda Mladiću je izrečena četiri godine nakon prvostepene kojom je osuđen na doživotni zatvor.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam