"Republiku Srpsku ima ko da brani": Udruženje gardista VRS pozvalo srpske političare na jedinstvo

13.12.2020

10:44 >> 11:01

0

Autor: M. I.

Država se ne stvara i ne brani međusobnim svađama i podelama već zajedničkim delovanjem, navodi se u saopštenju

"Republiku Srpsku ima ko da brani": Udruženje gardista VRS pozvalo srpske političare na jedinstvo
Copyright Profimedia

Ne stišavaju se strasti u Republici Srpskoj posle izjave ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković u kojoj je pozvala na ukidanje srpskog entiteta i založila se za veće učešće stranaca u rešavanju problema u toj zemlji.

Po tom pitanju ogasili su se i veterani Vojske Republike Srpske okupljeni u Udruženju Gardista 1. gardijske motorizovane brigade GŠ VRS.

Pročitajte još: Vulin osudio pozive na ukidanje Republike Srpske: Sa Srbima može svaki dogovor, ali nasilje nikako

– Mi Gardisti, članovi Udruženja Gardista 1. gardijske motorizovane brigade GŠ VRS, nismo iznenađeni izjavama i razmišljanjem Turkovićeve. U narednom periodu očekujemo agresivnije, kako izjave, tako i aktivnosti. Ne osuđujemo ovaj čin, jer osuđivati neprijatelja nema svrhe. Nismo osuđivali ni u Otadžbinskom ratu kada smo stvarali i branili našu Republiku Srpsku, mnogi od nas kao osamnaestogodišnjaci ili nešto malo stariji. Borili smo se i izborili – naveo je predsednik tog udruženja Predrag Aćimović.

Oni su pozvali političare u Republici Srpskoj na jedinstvo.

– Umesto osude želimo da poručimo našim političarima da se država ne stvara i ne brani medijskim osudama već borbom. Država se ne stvara i ne brani međusobnim svađama i podelama već zajedničkim delovanjem. Država se ne stvara ostvarivanjem ličnih interesa “zaposedanja fotelja” i bogaćenjem već odricanjem i patriotizmom. Molimo vas, ne osuđujte već delujte, ne svađajte se već se zajedno borite, ne delite nas već ujedinite, jer to Republika Srpska i grobovi naših saboraca, često i osamnaestogodišnjih dečaka, traže od nas. Što se budemo više svađali i delili napadi će biti sve žešći – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: “Ogrešićemo se o najveću svetinju – ime Srbin”: Ovaj proglas star preko 100 godina i dalje izaziva jezu!

Udružnje gardista poručuje srpskim političkim predstavnicima da će o njihovim odlukama suditi istorija, uz napomenu da Republiku Srpsku ima ko da brani.

– Ispunite svoju moralnu i profesionalnu obavezu, i mi ćemo ponovo ispuniti svoju ako bude potrebno! Molimo vas da ispunite svoju obavezu, da vas istorija ne bi osuđivala – navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike