Knin zavijen u crno: Sahranjen dečak (5) kojeg je otac zaboravio u kolima

11.06.2021

17:00 >> 19:13

0

Autor: M.Vu

Na Gradskom groblju u Kninu danas je sahranjen petogodišnji dečak, koji je tragično preminuo od toplotnog udara

Knin zavijen u crno: Sahranjen dečak (5) kojeg je otac zaboravio u kolima
Knin/Foto: Wikipedia

Na Gradskom groblju u Kninu danas je sahranjen petogodišnji dečak, koji je tragično preminuo od toplotnog udara, nakon što je ostao zaključan u automobilu.

Jedinica iz 4. gardijske brigade Knin je krenula pešice na sahranu u 13:30 sati, piše 24sata. Na groblju su mu odali poslednju počast. Ovim činom dali su podršku ocu dečaka, takođe zaposlenom u vojsci.

U Kninu je proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane su sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dečji vrtić u kojem mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem, piše 24sata.

Podsetimo, protiv dečakovog oca, 34-godišnjeg profesionalnog vojnika rodom iz Vinkovaca, podnesena je kaznena prijava jer je 8. juna u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt.

Pročitajte još:

On je u utorak oko 16.45 sati doveden u Policijsku stanicu Knin, a petnaest minuta nakon toga i uhapšen. Oduzeto mu je odmah i legalno oružje koje je posedovao, a angažovan mu je i advokat po službenoj dužnosti.

Nalazio se kod pritvorskog nadzornika i priveden je Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku, a u sredu poslepodne je pušten na slobodu. Prema rezultatima obdukcije, dečak je preminuo od toplotnog udara.

Kako su juče preneli hrvatski mediji, dečak je po proceni u vozilu bio od 7.50 sati ujutro do 15.15 sati poslepodne.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti