Milanović kritikuje: Hrvatska na vrhu lestvice po broju mrtvih u Evropi

16.06.2021

10:56 >> 11:22

0

Govoreći o imunizaciji, Milanović je rekao da je to preduslov za normalan život

Milanović kritikuje: Hrvatska na vrhu lestvice po broju mrtvih u Evropi
Copyright Profimedia

 

Predsednik Zoran Milanović kritikovao je danas rad Štaba za civilnu zaštitu, istakavši da Hrvatska ima 2.000 mrtvih na milion stanovnika po čemu je u vrhu lestvice, dok Nemačka ima 1.000 mrtvih, a Švedska 1.400.

-Da sam ja sastavljao Štab, osim ministra zdravlja niko drugi ne bi bio član stranke. Videli smo puno puta da je Štab donosio odluke sinhronizovane sa vrhom stranke (HDZ) – rekao je Milanović i dodao da je to moglo da vidi svako dete.

Govoreći o imunizaciji, Milanović je rekao da je to preduslov za normalan život.

-Ko je vakcinisan on je i zaštićen, ali dok god ima onih koji nisu, virus ima ring u kojem pleše -rekao je.

Odgovarajući na pitanje o nekoj vrsti pritiska koji se vrši na one koji nisu vakcinisani da to učine, Milanović je rekao:

-Država vas može poslati u rat. Dati vam pušku i tražiti da ubijate ljude. To je puno gora stvar od vakcine. To je puno veća žrtva i mnoge države, pa i Hrvatska, prema Ustavu imaju to pravo -kazao je hrvatski predsednik.

Pročitajte još

Dodao je da u poređenju s tim vakcina koja štiti pojedinca i zajednicu je, kaže, sitna stvar. “Ali nažalost danas su svi eksperti, stručnjaci, doktor Google i tako. Ja samo mogu pozvati sve da se vakcinišu”, rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike