Nakon incidenta, neće razmatrati predlog Vlade: Spajić povukao amandman

17.06.2021

15:37

0

Autor: A.S.

Poslanica Demokratskog fronta Maja Vukićević ranije je napustila sednicu

Nakon incidenta, neće razmatrati predlog Vlade: Spajić povukao amandman
Copyright Profimedia

Vlada Crne Gore je uoči glasanja o budžetu za tekuću godinu, podnela amandman na Predlog zakona o budžetu kojim se predviđa da se država ove godine može zadužiti do 900 miliona evra, ali je on povučen nakon što su iz DF- su poručili da neće ni razmatrati ni podržati niti jedan predlog Vlade nakon sinoćnjeg incidenta u Skupštini.

– Sve što smo do tog momenta raspravljali, za šta smo se obavezali, ćemo glasati, ali za sve ono što je došlo posle toga nećemo glasati uključujući amandmane, dok se ne nađe dogovor unutar parlamentarne većine nakon onoga šta se sinoć desilo – rekla je poslanica DF Maja Vukićević.

Ona je napustila sednicu čime je prekinut rad Zakonodavnog odbora zbog nepostojanja kvoruma.

Kako je saopštio ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ranije danas, Vlada je amandmanom htela da omogući da se nepovoljne pozajmice zamene za povoljnije, bez valutnog rizika.

Pročitajte još:

– Iako smo dobro krenuli sa smanjenjem zaduženja, stiže na naplatu još nepovoljnih kredita. Amandmanom hoćemo da omogućimo da se takve pozajmice zamene za povoljnije,bez valutnog rizika. Poslanici će sigurno prepoznati da je potrebno refinansiranje skupih,starih kredita – kazao je Spajić.

Zahtevom da Skupština, bez ikakve prethodne rasprave i na sami dan glasanja o budžetu, da saglasnost za novo zaduženje od 900 miliona evra, Vlada bez legitimiteta nam priređuje još jednu u nizu skandaloznih, štetnih i netransparentnih odluka, smatraju u SDP-u.

– Verovatno milijardu evra (sa kamatama) novog zaduženja se traži u trenutku kad je jasno da ovaj premijer i ova Vlada nemaju poverenje parlamentarne većine, a ministri se hvale ‘neverovatnim rezultatima’, dok jednim kreditom vraćaju drugi – navodi se u saopštenju SDP-a.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike