Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima: Abazović održao video-sastanak sa Palmerom

15.12.2020

22:18 >> 11:24

0

Na interesovanje Palmera o spoljnopolitičkom kursu nove vlade, Abazović je ponovio snažna nastojanja Vlade da se ispune svi zadaci iz evroatlantske agende

Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima: Abazović održao video-sastanak sa Palmerom
Copyright Youtube printscreen

Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima, kao i jačanju regionalne saradnje, u cilju stvaranja sigurnije i bolje budućnosti, poručio je večeras potpredsednik vlade Dritan Abazović.

U video razgovarao sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Metjuom Palmerom, Abazović je ukazao na značaj podrške koju SAD kontinuirano pružaju Crnoj Gori, na putu njene demokratizacije i jačanja institucija.

Na interesovanje Palmera o spoljnopolitičkom kursu nove Vlade, Abazović je, kako je saopšteno, ponovio snažna nastojanja Vlade da se ispune svi zadaci iz evroatlantske agende, ukazavši da Crna Gora ostaje posvećena NATO članstvu.

-Premijer Zdravko Krivokapić će, u okviru svoje prve službene posete, otputovati u Brisel gde će posetiti visoke predstavnike Evropske unije i NATO, čime će dodatno potvrditi spoljnopolitički kurs Crne Gore”, naveo je Abazović.

On je ponovio da novoizabrana Vlada ima nedvosmisleno prozapadni karakter i da će biti pouzdan partner u izvršavanju svojih obaveza prema evroatlantskoj agendi.

“Primarni cilj nove Vlade je jačanje vladavine prava i stvaranje snažnih institucija. Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima, kao i jačanju regionalne saradnje, u cilju stvaranja što sigurnije i bolje budućnosti”, kazao je Abazović.

Abazović je Palmera obavestio i o nadležnostima potpredsednika Vlade zaduženog za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i informisao ga o planovima prioritetnih delovanja Vlade u tim oblastima.

Završen sastanak Dodika i Lavrova: Nema promene Dejtona bez srpske saglasnosti, vreme je da visoki predstavnik ode

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike