Oglasio se Demokratski front: "Vlada Crne Gore da traži od partnera iz Prištine hitno puštanje državljanina naše zemlje"

29.06.2021

08:43 >> 12:19

0

Autor: J.B.O.

Ukoliko Vlada Crne Gore prećuti ovaj skandal, i ukoliko Jovanović ne bude odmah pušten, DF će organizovati proteste

Oglasio se Demokratski front: "Vlada Crne Gore da traži od partnera iz Prištine hitno puštanje državljanina naše zemlje"
Facebook printscreen

Članica vladajuće crnogorske koalicije Demokratski front (DF) zatražila je od Vlade Crne Gore da od svojih “partnera sa Kosova” zahteva hitno puštanje na slobodu Rista Jovanovića, koji je juče uhapšen na Gazimestanu.

– Jovanović je danas na Gazimestanu štitio monahinju koja je bila izložena maltretiranju od strane ovih razbojnika. Ukoliko Vlada Crne Gore prećuti ovaj skandal, i ukoliko Jovanović ne bude odmah pušten, DF će organizovati proteste ispred prostorija tzv. države Kosovo u Podgorici – saopšteno je sinoć iz DF-a.

I ovaj događaj, dodaju u DF-u, govori da “smo bili i te kako u pravu kada smo se još 2008. godine borili da se ni po koju cenu ne sme priznati ova lažna država”, prenosi CdM.

– Tada je vlast DPS zabila nož u leđa Srbiji i srpskom narodu i ohrabrila albanske ekstremiste da nastave s terorom nad našim narodom. Isto tako se danas ponašaju i Krivokapić i Bečić, koji koriste svaku priliku za saradnju i čestitke osobama koje predvode taj progon Srba na KiM – zaključuju u DF-u.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je juče od prištinskih vlasti da saopšte da li su i zašto uhapsili državljanina Crne Gore, i da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela, odmah bude pušten na slobodu.

Pročitajte još:

Mediji su ranije preneli da je na Gazimestanu priveden mladić iz Podgorice jer je prigovorio pošto su specijalne policijske snage tzv. Kosova zatražile od jedne monahinje da otvori torbu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi