Knežević upozorava Krivokapića: Ako izostane reakcija Crne Gore zbog Rista Jovanovića...

30.06.2021

20:28 >> 20:29

0

Autor: A. B.

Jovanoviću, koga je kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu, određena je mera od 30 dana pritvora

Knežević upozorava Krivokapića: Ako izostane reakcija Crne Gore zbog Rista Jovanovića...
Milan Knežević

Jedan od lidera Demokratskog fronta i poslanik u Skupštini Crne Gore Milan Knežević upozorio je da će njegova partija protestovati ispred ambasade tzv. Kosova u Podgorici, ako izostane institucionalna reakcija premijera Zdravka Krivokapića zbog određivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću.

Knežević je za Kosovo onlajn rekao da “kriminalna odluka tzv. kosovskih pravosudnih organa” najbolje oslikava “pogubnost spoljnopolitičkih poteza vlade Zdravka Krivokapića”.

– To je vlada koja je nesposobna i nema snage i volje da se odupre represiji koja se sprovodi nad crnogorskim državljaninom Ristom Jovanovićem. Očekujem institucionalnu reakciju Zdravka Krivokapića, a ukoliko ona izostane, mi smo vec najavili proteste ispred tzv. ambasade tzv. Kosova – poručio je Knežević.

Jovanoviću, koga je kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu, određena je mera od 30 dana pritvora.

Jovanović će, kako je odredila sudija, u pritvoru biti u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Jovanović, koji je pred Osnovnim sudom u Prištini optužen za krivično delo “izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti”, ima pravo žalbe na tu odluku.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti