Pismo Krivokapiću podiže crnogorsku javnost: Treći put stigao apel premijeru Crne Gore

01.07.2021

11:18 >> 13:12

0

Autor: A. B.

Ističe se da je mnogo bolna i, kako navode, nezasluženo ponižavajuća odluka prošlog režima da protera Ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića

Pismo Krivokapiću podiže crnogorsku javnost: Treći put stigao apel premijeru Crne Gore
Copyright Profimedia

Nevladina organizacija “Karađorđe” iz Herceg Novog traži od premijera Zdravka Krivokapića da bez uslovljavanja povuče odluku o proterivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića i da stvari vrati u svoj prirodni tok.

U pismu ove NVO Krivokapiću poručuju da “Srbi u Crnoj Gori nikada nisu bili neprijatelji Crne Gore”.

– Naprotiv, oni su Crnu Goru opevali i ovekovečili u domaćoj i stranoj istoriji. Tako je i sa nama, Srbima iz Boke Kotorske, naši tragovi u prošlosti su široki putevi kojima Crna Gora može ići u budućnost – navodi se u pismu.

Ističu i da je mnogo bolna i, kako navode, nezasluženo ponižavajuća odluka prošlog režima da protera Ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića.

Vladimir Božović / Printscreen / Youtube

Ukazuju da ova odluka nema utemeljenje u činjeničnom stanju već u ideološkoj platformi hibridnog kreiranja neprijatelja.

– Dozvolite da vam se obratim po treći put ispred NVO ”Karađorđe” čiji je primarni cilj očuvanje sećanja na istorijske, kulturne i verske momente u istoriji postojanja srpskog nacionalnog duha na prostorima Herceg Novog, Boke i cele Crne Gore. Teško je, zapravo nemoguće, podvući granicu i razdvojiti nerazdvojivo, odvojiti prošlost od sadašnjosti i u budućnost poći bez onog što je bilo, iz čega smo iznikli – stoji u pismu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike