Polio sebe i ženu benzinom, kao dokaz ljubavi: Sada negira optužbe za pokušaj ubistva

01.07.2021

17:00

0

Autor: A.S.

Ovaj slučaj dogodio se početkom juna u Banjaluci

Polio sebe i ženu benzinom, kao dokaz ljubavi: Sada negira optužbe za pokušaj ubistva
Copyright Printscreen/Youtube/Profimedia

Luka Lovro (40) iz Banjaluke negirao je tokom saslušanja pred tužiocem da je nakon porodične svađe nameravao zapaliti svoju nevenčanu suprugu T.P. (38) i da joj je sipao benzin u usta.

Lovro je inače osumnjičen da je 12. juna u ulici Cara Lazara u Banjaluci, u stanu, nakon verbalnog i fizičkog sukoba benzinom polio vanbračnu suprugu T.P. (38) iz Banjaluke, a što je tužilaštvo kvalifikovalo kao pokušaj ubistva, prenosi Srpskainfo.

Nesrećna žena se spasla od supruga tako što je pobegla u toalet i zaključala se, te dozivala pomoć. Policiju je ubrzo pozvao jedan od komšija koji je čuo zapomaganje iz stana.

Lovro je tokom saslušanja negirao i da je svoju suprugu udario šakom dodavši kako joj je „opalio šamar da se smiri“.

“Ona troši novac na kocku, a ja pozajmljujem za ručak”

U svojoj odbrani osumnjičeni je ispričao da je kritičnog dana radio do 10 časova, a da je njegova nevenčana supruga trebala otići u Bratunac kod majke.

– Tog jutra otišao sam na posao i zadržao se do 10 časova, a zatim do banke kako bih predao papire za kredit. U stan sam se vratio oko 12 časova i usput sam donio potrepštine za ručak, pivo i cigarete. Zatim sam ponovo otišao do banke, a kada sam se vratio u stan zatekao sam T. i popili smo kafu – ispričao je osumnjičeni Lovro.

U narednim časovima, osumnjičeni navodi da je otišao da se nađe s prijateljem, pa se ponovo vratio u stan u kojem vanbračne supruge više nije bilo, što ga je kako navodi, razljutilo. Svoj bes iskalio je na stolu na balkonu, koji je usled udarca pukao.

Ubrzo je otišao da traži vanbračnu suprugu po obližnjim lokalima, a T. je, kako navodi, našao u lokalu na jednoj benzinskoj pumpi dok je igrala bingo.

– Zgužvao sam joj tikete. Bio sam ljut na nju, jer je trošila pare na igre na sreću, a ja sam pozajmljivao novac kako bi imali šta da ručamo – ispričao je pred tužiocem Lovro, prenose bosanski mediji.

Daljom proverom osumnjičeni kaže da je saznao kako je njegova vanbračna supruga u roštiljnici u kojoj inače radi, uzela novac, ali nije saznao od koga.

Ošamario je “da se smiri”

Ubrzo su se zajedno vratili u stan, a svađa je priznaje osumnjičeni, počela već na stepenicama zgrade.

– Kada smo ušli u stan, pokušao sam da je smirim, pa sam je bacio na krevet, uhvatio rukama za ramena i pokušao da je poljubim. Ona se opirala, ja sam je pustio. Zatim je otišla na balkon i počela vrištati, dozivajući u pomoć. Ponovo sam je uhvatio i uvukao u stan kako me ne bi sramotila. Na to mi je rekla da ja nju ne volim, da ona mene izdržava, a da ja nju samo iskorištavam. Tada sam joj opalio šamar, ali mi je odmah bilo krivo, jer se rasplakala – ispričao je Lovro.

Zatim je otišao na balkon gde se nalazila flaša od litar i po benzina.

– Nameravao sam da se polijem benzinom kako bih dokazao da je volim. Tada sam se polio po majici, glavi i celom telu. Kada je osetila miris benzina, ona je dotrčala na balkon i ja sam ostatkom benzina iz flaše polio i nju po leđima, nakon čega je pobegla u kupatilo. U drugoj ruci sam držao upaljač, koji nije imao plamen u tom trenutku – dodao je osumnjičeni u svojoj odbrani pred tužiocem.

Pročitajte još:

Lovro kaže da je otišao do kupatila, gde se njegova nevenčana supruga tuširala, pa je sa sebe skinuo majicu i bacio je na pod kupatila.

Zatim je uzeo upaljač i zapalio majicu.

– Ovako bi izgoreli i ti i ja da sam nas zapalio – rekao je Lovro nevenčanoj supruzi, koja je u tom trenutku tušem pokušavala ugasiti požar.

Lovro je potvrdio da je nakon svega T. ponovo istrčala na balkon i počela dozivati u pomoć, a ubrzo se na vratima pojavila policija koja ga je uhapsila.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva negirao je da je nevenčanoj supruzi sipao benzin u usta i da je pitao kakav ukus ima benzin.

Potvrdio je da je kritičnog dana popio tri piva i bambus, te da je bacio bateriju iz telefona nevenčane supruge. Osumnjičeni je tokom saslušanja potvrdio i da je u roštiljnicu u kojoj je radila njegova vanbračna supruga došao s puškom.

– Tačno je da sam doneo pušku, ali je nisam nameravao upotrebiti. Ta puška bila je kod mene sasvim slučajno, jer mi je vratio jedan poznanik – izjavio je osumnjičeni Lovro.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike