Medojević je u pravu, EU potvrdila: Krivokapić odobrio šverc cigareta preko Luke Bar u maju, uzeto 25 miliona evra čistog profita!

03.07.2021

13:43

0

Autor: J.B.O.

Iz skladišta u Slobodnoj zoni Bar izašla su 94 kontejnera ili 940 tona cigareta

Medojević je u pravu, EU potvrdila: Krivokapić odobrio šverc cigareta preko Luke Bar u maju, uzeto 25 miliona evra čistog profita!
Copyright Printscreen/Youtube

Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za Promene i poslanik u skupštini Crne Gore tvrdi da je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar i pod upravom premijera Zdravka Krivokapića. Iznosi činjenice da su sredinom maja iz skladišta u Slobodnoj zoni Bar izašla su 94 kontejnera ili 940 tona cigareta i da su šverceri uzeli 25 miliona evra čistog profita.

– Međunarodni partneri (eufemizam za SAD, UK, NATO I EU) su potrdili moje tvrdnje. Krivokapić je odobrio šverc 94 kontejnera cigareta, a osnovano se sumnja da su on i njegovi ljudi iz vrha vlasti uzeli između 9 i 10 miliona evra. I šta sad. Medo je opet u pravu. Da ima prst obraza i mrvu državničkog dostojanstva odmah bi podneo ostavku. Zbog šverca – naglašava Medojević.

On dodaje da je pod režimom Đukanovića 100 evra po master kejsu išlo ljudima u vlasti. Najviše, naravno njemu i bratu, ali svoj deo je imao i šef ANB-a, direktor policije, direktor Carine, ali i probrani carinici, granični policajci, operativci ANB-a.

– Po tom cenovniku 9,4 miliona evra je otišlo u džepove i ljudima iz ove vlasti. Najviše premijeru, šefu ANB-a i direktoru policije. Pored toga, na ulicama Crne Gore u prva tri meseca 2021, na crno je prodato oko 200 tona cigareta (bez plaćenih akciza i PdV) , gde je zarada švercerima bila 10 miliona evra, a državni budžet je oštećen za 20 miliona evra – ističe Medojević.

Naglašava i da Krivokapić kaže da neće da komentariše rekla-kazala priče.

– Pobegao je sa kontrolnog saslušanja o švercu u Odboru za bezbednost, koji je Predsednik Odbora Milan Knežević zakazao povodom moje inicijative. Zašto je bežao ako nema veze sa švercom? Sjajna prilika da mi saspe u lice istinu i demantuje moje tvrdnje. Pobegao je, jer zna da je to što ja pričam istina. I tu istinu znaju u ANB-u. Zato je potrčao da, bez mišljenja Odbora za bezbednost, imenuje svoga ortaka u švercu Vukšića za direktora ANB-a – kaže Medojević.

Printscreen/Youtube

Tvrdi i da Krivokapić mora da zna da se 94 šlepera cigareta može “provući” kroz Crnu Goru, a da nadležne službe ne saznaju sve detalje.

– Krivokapić je odobrio šverc i naložio šefu ANB-a i direktoru policije da obezbeđuju ovaj transport. Ja da sam premijer Crne Gore, pozvao bih specijalnog tužioca i dao mu nalog da ODMAH procesuira sva lica koja su uključena u šverc cigareta – jasan je Medojević.

Dodaje i da premijer treba da vodi zemlju i da bude obavešten o svim važnim dešavanjima u zemlji.

– A Krivokapić od mene traži dokaze. Dokaze treba da traži od Katnića. Po Ustavu i zakonu on goni počinioce krivičnih dela. A od mene treba da tražite saznanja i analize, jer se ja decenijama bavim borbom protiv organizovanog kriminala, dok ste vi ljubili ruke Radmili Vojvodić – kaže Medojević.

Naglašava i da premijer mora da zna:

1. ime broda kojim dolaze cigarete u Bar

2. Ime agenta koji prihvata tovar na brodu

3. Ime špedicije koja menja originalnu dokumentaciju i cigareta nastavljaju put kao druga roba

4. Imena carinika koji dopuštaju da cigarete izlaze iz skladišta u Luci Bar pod lažnom deklaracijom kao druga roba

5. Tačne lokacije tri magacina u slobodnoj zoni Luke Bar koje je Katnićev tim zaobišao prilikom poslednje inspekcije

– Nažalost, ovaj Premijer je u 62. godini ušao u šverc cigareta jer više od Gospoda i Crkve, voli pare. Da Krivokapić nije uključen u šverc, ovih 94 kamiona bi bili zaustavljeni, vozači pohapšeni i 940 tona cigareta zaplenjeno. Organizatori, agenti, korumpirani carinici, policajci i službenici ANB-a bi bili krivično procesuirani i uhapšeni – ističe Medojević.

Dodaje i da kako se ništa od toga nije desilo, jasno je da je vrh vlasti pomagao logistički švercerima i da je za tu “uslugu” plaćena uobičajena tarifa koja se decenijama plaćala braći Đukanović.

Pročitajte još:

– Niko ne bi rizikovao pad robe vredne 100 miliona evra bez prethodnih garancija vrha vlasti i službi da je put siguran. Tragovi ostaju, svedoci su tu (doduše poneki se nađe sa rupom od metka), tragovi novca se teško brišu (posebno kada imate alavu i bahatu porodicu). Premijer, ministar finansija, šef ANB-a i direktor policije su u teškom kriminalu. Da sam ja premijer već bi bili u Spužu. Država treba da se voli i gradi, obnavlja i diže iz pepela posle 30 godina pljačke i otimanja. Ne može, Krivokapiću, da se pljačka. Ja znam da ti je Milo idol, ali ti nisi on. Ti ćeš završiti u Spužu ili Kinšasi, ako ti je lakše – zaključuje Nebojša Medojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike