Ševo pristao na sporazum i zatvor: Za ubistvo monaha Stefana 18 godina zatvora, čeka se izjašnjenje suda

09.07.2021

17:29

0

Autor: A.S.

Tužilaštvo Ševu tereti da je 7. decembra prošle godine monaha ubio iz koristoljublja

Ševo pristao na sporazum i zatvor: Za ubistvo monaha Stefana 18 godina zatvora, čeka se izjašnjenje suda
Copyright Dragan Ševo/Printscreen/Youtube/ATV

Dragan Ševo (41) iz Laktaša sklopio je sporazum o priznanju krivice kojim je pristao da na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova.

Kako prenose Novosti, Ševo je nagodbu zaključio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci, o čemu tek treba da se izjasni banjalučki Okružni sud.

Pročitajte još:

Naime, razmatranje sporazuma je odloženo zbog bolesti advokata. Ukoliko sudsko veće prihvati sporazum Ševo će se odreći prava na suđenje i priznati sve navode optužnice.

Tužilaštvo Ševu tereti da je 7. decembra prošle godine monaha ubio iz koristoljublja. U optužnici se navodi da je oko 18.30 časova Ševo došao u konak manastira u mestu Babići u nameri da od monaha Stefana, kojeg je poznavao od ranije, zatraži novac na zajam. Do manastira ga je “reno kanguom” dovezao N. P., kome je rekao da se parkira pored i da ga sačeka.

– Ševo je sa monahom sedeo za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem. Zatražio je da mu pozajmi određeni iznos i kada je oštećeni to odbio Ševo je, u nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola – navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je prvo otišao do kuhinje, koja se nalazi iza leđa monaha, da bi mu potom s leđa prišao vadeći iz džepa preklopni nož, koji je imao kod sebe.

– Kada je monah krenuo da ustane Ševo mu je zadao dva uboda nožem u desnu stranu grudnog koša, probivši mu grudnu kost. Sa stola je ukrao kesu sa 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Ševo od ranjenog monaha zahtevao još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je uzeo još 510 KM i 110 evra.

– Sa ukradenim novcem u iznosu od oko 1.300 KM Ševo je napustio konak manastira, da bi ranjenog monaha zaključao u sobi i ključ odneo sa sobom. Usled masivnog iskrvarenja monah je preminuo u 20.15 časova – navodi se u optužnici.

Iz istrage je poznato da je ubijeni monah Stefan domaćinski dočekao Ševu u manastiru, te mu poslužio posnu večeru. Kada je ubica pobegao iz manastira Stefan je telefonom pozvao drugog monaha, koji je otišao u Šipovo da dogovori nabavku peleta, i rekao mu da krvari i da ga je “Dragan ubo nožem”. Tragom te informacije policija je uspela da identifikuje ubicu.

Hapšenje

Pročitajte još:

Dragan Ševo je nakon ubistva monaha pobegao i policija je dva dana intezivno tragala za njim. Lociran je u motelu “Nana” u Banjaluci u kojem je iznajmio sobu. Čim je video policiju počeo je da preti samoubistvom, pa je Specijalna policija “upala” u sobu i uhapsila ga, ali je prethodno sam sebe ubo nožem u grudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike