Drama u podgoričkom zatvoru Spuž: "Kavčani" pretili da će zapaliti prostorije!

16.07.2021

09:06 >> 11:37

0

Autor: J.B.O.

Pojačane bezbednosne aktivnosti

Drama u podgoričkom zatvoru Spuž: "Kavčani" pretili da će zapaliti prostorije!
Printscreen/Youtube

Dve ekipe za sprovođenje, dupla smena zatvorske straže, medicinska ekipa i vatrogasci juče su čuvali mir u Istražnom zatvoru u Spužu, zbog operativne informacije da će grupa pritvorenika bliska kavačkom kriminalnom klanu pokušati da zapali prostorije te ustanove, pišu Vijesti, prenosi Tanjug.

Navodno, to su planirali da učine zbog instaliranih ometača za signal mobilnih telefona, čije korišćenje im je i inače zabranjeno.

Pročitajte još:

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zvanično su “Vijestima” odgovorili da su na osnovu operativnih podataka bili spremni za reagovanje na nepredviđene bezbednosne rizike.

– Nadležni u UIKS-u su shodno podacima dobijenim na osnovu operativnog rada, tokom dana imali pojačane bezbednosne aktivnosti, kojim su bile obuhvaćene pripreme nadležnih u slučaju potrebe za reakcijom u odnosu na nepredviđene bezbednosne rizike, koji bi bili usmereni u pravcu narušavanja stanja bezbednosti u organizacionoj jedinici UIKS-a – Istražni zatvor Podogrica – navedeno je u odgovoru.

Napominje se da je reč o aktivnostima koje se realizuju u odnosu na bezbednosnu procjenu, a sve u cilju održavanja stanja bezbednosti stabilnim.

“Vijesti” navode da je sinoć oko 20 sati ispred Istražnog zatvora bilo vozilo Službe zaštite i spasavanja, a na ulazu u tu zgradu bio je pojačan broj službenika.

Sagovornik iz UIKS-a tada je rekao da je stanje mirno i da se u Istražnom zatvoru nije dogodio nijedan incident.

Nije precizirao ko je među “pobunjenicima”, tvrdeći da Uprava nije dobila nikakve zahteve od pritvorenih lica i konstatovao je da s njima svakako ne bi pregovarali.

Drugi izvor rekao je da su neki od vođa kavačkog klana pretili pobunom.

Pročitajte još:

Prema poslednjim, nezvaničnim informacijama, vatrogasci su oko 20.30 sati ušli u zgradu Istražnog zatvora, do ćelija u kojima su pritvorenici, navode Vijesti.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti