Dan nakon što je imenovana za v.d. direktora usledio je obrt: Razrešena srpska učiteljica Rada Višnjić!

20.07.2021

13:45 >> 13:56

0

Autor: Nikola A.

Informacija da je Višnjić postavljena na čelo najbrojnije osnovne škole u Baru iz koje je bila suspendovana, izazvala je burne reakcije javnosti

Dan nakon što je imenovana za v.d. direktora usledio je obrt: Razrešena srpska učiteljica Rada Višnjić!
Copyright Printscreen / Facebook / Rada Višnjić

Dan nakon što je objavljena informacija da je za v.d. direktora Osnovne škole „Jugoslavija“ u Baru imenovana Rada Višnjić, iz ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta obaveštavaju da je “razrešena sa te funkcije”.

Iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta su podgoričkim medijima nezvanično saopštili da je Rada Višnjić razrešena v.d. direktora OŠ “Jugoslavija”

Pročitajte još:

Višnjić je bila imenovana za vršioca dužnosti ove obrazovne ustanove na period od šest meseci, počev od 12. jula ove godine. Na toj funkciji zamenila je Biljanu Vukmanović koju je smenio resor Vesne Bratić.

Višnjić je u žižu interesovanja javnosti došla sredinom 2020. godine nakon što je učenicima, dala zadatak da crtaju štrumfa, a pozadina je bojena bojama trobojke. Suspendovana je u oktobru prošle godine, do okončanja postupka koji se protiv nje vodi, zbog pozivanja učenika na moleban u hramu SPC u Baru.

Tada je, tokom postupka utvrđivanja odgovornosti, konstatovano da je Višnjić načinila težu povredu radne obaveze.

Informacija da je Višnjić postavljena na čelo najbrojnije osnovne škole u Baru iz koje je bila suspendovana, izazvala je burne reakcije javnosti. Takođe, I nezadovoljstvo u kolektivu čak i među onima koji su išli na litije.

Rada Višnjić
Facebook

Imenovanje Rade Višnjić za v.d. direktora Osnovne škole “Jugoslavija” naišlo je najblaže rečno na iznenađenje građana Bara.

U kolektivu OŠ “Jugoslavija” kako navode “šokirani” su izborom Rade Višnjić za v.d. direktora škole. Iz ove škole navode da sa Radom Višnjić većina u kolektivu i ne razgovara, „sklona je konfliktima, saradnja sa njom u jednoj reči je nemoguća“.

– Ovo mišljenje nema veze sa učešćem Rade Višnjić na litijama. Mnogi od nas, takođe, su bili na litijama, ali smo zatečeni rešenjem ministarstva da Rada Višnjić bude vršilac dužnosti jer znamo kako ona radi i koje rezultate ima – naveli su učitelji iz škole “Jugoslavija”.

U saopštenju Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta oglasili su se juče nakon brojnih negativnih reakcija političkih partija, zatim javnosti i pored ostalog naveli “moguće greške koje su se potkrale biće ispravljene na javnim konkursima, ali i ranije ukoliko se ispostavi da su kandidati povredili etički kodeks”.

Pročitajte još:

Zbog prvobitne odluke Ministarstva bili su najavljeni i protesti u Podgorici u sredu ispred zgrade Ministarstva prosvete kao i u nedelju u Baru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike