Punih 13 godina su tragali za sinom i bratom, a sada je otkrivena okrutna istina

02.06.2024

21:16

0

Sada napokon počiva u miru i porodica može da ga poseti

Punih 13 godina su tragali za sinom i bratom, a sada je otkrivena okrutna istina
Copyright Facebook

Sead Kukuruzović poznat kao Sejo nestao je 17. marta pre 13 godina i od tada njegova porodica traga za njim i odgovorom na pitanje šta mu se dogodilo.

Konačno je njegovo telo nađeno. Ali to je bio novi šok za porodicu.

Naime, telo Seada Kukuruzovića, sve vreme je zapravo bilo u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu, prenose tamošnji mediji. Njegovo telo nađeno je četiri meseca nakon nestanka, obavljena je obdukcija i izuzet DNK, ali provere su tu stale.

Do najnovijih informacija se došlo zahvaljujući činjenici da je EU pokrenula projekat formiranja kartoteke nestalih osoba na području država članica. Policija je nazvala Seadovu porodicu i pitala da li žele da ga uvedu u tu evidenciju. Tri meseca kasnije javili su da je Sejo identifikovan.

-Napokon je došao svojoj porodici i sahranjen je, govori njegova sestra.

Stručnjaci ističu da je neverovatno da je telo bilo u hladnjači svih ovih godina, ali i da niko nije uporedio DNK nađenog tela sa porodicama koje su prijavile nestanak.

Sejo je, zapravo, pronađen 25. jula 2011. godine u Savi, svega 4 meseca nakon nestanka, i od tada je bio na kilometar dalje od svoje porodice, u hladnjači Zavoda za sudsku medicinu... Ali oni to nisu znali.

- Brata sam davno oplakala, bila sam svesna da ga nećemo pronaći živog, ali bes i tuga koji me obuzimaju zbog takve nebrige nagnala me da ovo podelim s javnošću. Jer ko zna, možda još nečiji brat, sin, roditelj čeka u tamnoj, hladnoj komori da napokon dobije mir, kao i njegova porodica, započinje Sejina sestra Alma Smojver.

Ona objašnjava dalje da je Sejo bio bolestan. Imao je Vilsonovu bolest koja mu je napadala jetru i mozak, zbog čega je bio u kliničkoj depresiji.

Porodica je sumnjala da je učinio nešto nažao sebi. Obdukcijski nalaz koji su dobili kod preuzimanja posmrtnih ostataka govori da je uzrok smrti nepoznat jer ga je na osnovu stanja tela bilo nemoguće utvrditi.

- I dalje smo sigurni da je počinio suicid i to nije upitno. Upitno je samo to da je njega njegova porodica tražila, a on je kao komad nebitnog nameštaja stajao tamo pod oznakom NN, kao da ga niko nikad nije tražio, govori Alma.

Sada je sve što želi pravda. Da se ustanovi ko nije sledio proceduru i zašto je njen brat za sve bio neka nebitna osoba za koju se činilo da je niko ne traži.

Sejo je, kaže, bio omiljen u društvu, plesač, ali bolest je bila jača.

Njima će, naravno, ostati u sećanju upravo takav, veseo i nasmejan.

A sada napokon počiva u miru i porodica može da ga poseti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike