"Kruže razne priče...": Komšija o svirepom zločinu u Tuzli, dan pre tragedije video Mujagu

23.05.2024

10:34

0

Zbog svirepog ubistva proglašen je Dan žalosti u ovom gradu

"Kruže razne priče...": Komšija o svirepom zločinu u Tuzli, dan pre tragedije video Mujagu
Mujag i Amela Čičkušić - Copyright Preentskrin/Facebook

Zbog stravičnog zločina, kada je Mujaga Čičkušić ubio svoju suprugu Amelu i njihovo dvoje dece, a onda izvršio samoubistvo skokom sa 14. sprata, proglašen je Dan žalosti u Tuzli.

Ovu odluku doneo je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić povodom tragičnog gubitka, javlja Avaz.

- Dan 23. maj 2024. godine proglašava se Danom žalosti na području grada Tuzle. Dan žalosti biće obeležen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli. U skladu s danom žalosti, na javnim mestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Takođe, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima  - saopštio je gradonačelnik. 

Progovorile komšije

Komšija koji živi u zgradi u Tuzli, gde je počinjeno svirepo ubistvo rekao je za Telegraf, da je dan pre zločina, video osumnjičenog i da je sve izgledalo normalno.

- Razmenili smo nekoliko reči, pitao sam ga da li je sve u redu. Poznajem porodicu, nikada ranije nije bilo nekih problema sa njima, delovali su kao normalna porodica - rekao je komšija.

Dodao je da je često viđao Amelu, pogotovo ujutru kada je vozila decu u vrtić i školu. On je prokomentarisao i to što su komšije rekle da ništa nisu čule u večeri zločina.

- Ovo su relativno nove zgrade, polovina stanova je prazno, uglavnom su ih kupili ljudi koji su u inostranstvu - objašnjava on. Komšija ističe da je stan preko puta stana porodice Čičkušić takođe prazan.

- Ni ja navodne večeri kada se desila tragedija nisam bio u stanu, tako da ništa nisam čuo -  dodaje on.

Facebook
 

Navodi da su bili fina porodica, da su se uvek javljali, i da do sada nije bilo nikakvih žalbi na porodicu. - Do sada, koliko znam, nije bilo nikakvih prijava za nasilje, niko se nije žalio na njih, zato su sve komšije u šoku i niko nije mogao ni da pretpostavi da je on u stanju da tako nešto uradi - šokiran je on.

Komšija kaže da sada kruže razne priče o motivu zločina, ali dodaje da, šta god da se ispostavi da se krije iza brutalnog ubistva, ništa nije vredno toga da se deca liše života.

- To je velika tragedija i katastrofa, svi smo potrešeni - zaključuje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike