Uhapšen mesar sa poternice: Policija ga pronašla posle sedam meseci!

18.04.2024

16:59

0

Na sudu u Sisku vođen je krivični postupak protiv Steve N. zbog nanošenja teških telesnih povreda, a kako je izbegavao saslušanja,dospeo je na poternicu

Uhapšen mesar sa poternice: Policija ga pronašla posle sedam meseci!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Sedam meseci nakon što je Opštinski sud u Sisku raspisao poternicu za mesarom S. N. (34), zagrebački policajci su ga uhapsili i, s mecima u džepu, predali u Kazneno-popravni zavod u Lipovici.

Naime, na sudu u Sisku vođen je krivični postupak protiv Steve N. zbog nanošenja teških telesnih povreda, a kako je izbegavao saslušanja,dospeo je na poternicu.

Zagrebačka policija uspela je da izvrši nalog i 31. maja 2023. godine oko 19 časova, na zahtev suda, begunca je odvela u Kazneno-popravni zavod u Lipovici, gde su ga potom preuzeli pravosudni policajci.

I odmah je usledilo iznenađenje. Jer prilikom obaveznog pregleda Stiva N., kao i njegovih ličnih stvari, zatvorski čuvari su pronašli 25 komada pozivne municije 7.65mm.

S obzirom da se radi o municiji za oružje B kategorije, za koje nije imao važeću dozvolu ili ovlašćenje za kupovinu oružja ili, alternativno, evropsku oružnu propusnicu, Stevo N. je zapao u nove probleme nakon što je pravosnažno osuđen za nanošenje teških telesnih povreda, prijavljen je kao prekršaj zbog povrede člana 30. stav 3. Zakona o nabavci i posedovanju oružja od strane građana, a sudija za prekršaje ga je "udario po džepu" i kaznio sa 300 evra.

Oduzeta mu je municija za pištolj i oslobođen je sudskih troškova. A pošto se odmah na ročištu odrekao prava na žalbu, svestan svog greha, presuda je nedavno postala pravosnažna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike