Ski-pas za ceo region: Direktor Olimpijskog centra Jahorina predstavio ideju

15.04.2024

23:09

0

On je ovu ideju promovisao učestvujući na regionalnoj konferenciji "Jedan region, jedno tržište"

Ski-pas za ceo region: Direktor Olimpijskog centra Jahorina predstavio ideju
Jahorina - Copyright Profimedia

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić predstavio je danas viziju "Jedan region, jedno tržište, jedan ski-pas!", kojom bi bila objedinjena ponuda ski-pasova u svim skijaškim centrima u regionu.

On je ovu ideju promovisao učestvujući na regionalnoj konferenciji "Jedan region, jedno tržište", koja je održana danas u Master centru u Novom Sadu.

Ljevnaić je rekao da više od 15 godina zagovara jedinstvenu ponudu ski-pasova u celom regionu, saopšteno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

- Kada govorim o toj ideji prvenstveno mislim na turističku ponudu u svim zemljama bivše Jugoslavije, koja proizlazi iz dubokog uverenja da zajednička ski karta može promovisati pomirenje, prosperitet, saradnju i razvoj regije - rekao je direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Kao glavni cilj on je naveo to da svi zajedno treba da stvaraju "nezaboravno iskustvo skijašima i pokažu svetu sposobnost da zajednički rade na velikim projektima i grade bolju budućnost za sve na ovim prostorima".

Profimedia
 

- Ova inicijativa je dobro poznati recept gde konkurenciju pretvarate u partnera i samim tim postajete konkurentni ne samo u regionu nego u Evropi i svetu, a korist imaju ski centri, zbog ušteda za marketing i povećane konkurentnosti, dok skijaši štede vreme, dobijaju više i imaju priliku za dinamičniji zimski odmor čemu svakako i teže - naveo je Ljevnajić.

Naglasio je da to nije ništa novo i da se "treba ugledati na velike evropske i američke skijaške centre".

- Uvek za primer dajem ski regiju Dolomiti SuperSki, koji su 15 ski centara uvezali u jednu skijašku regiju sa jedinstvenom ski kartom - rekao je on.

Dodao je da je s ciljem da dođe do ovakvog uvezivanja na Balkanu kreiran časopis SKIYU, koji je jedinstveni vodič o svim planinskim centrima na Balkanu, kao i jedan od koraka ka ideji "jedna ski karta za sve ski centre".

- Časopis smo promovisali danas na regionalnoj konferenciji i smatram da ovakvim ujedinjavanjem ponude možemo da uradimo mnogo za skijaše, doprinesemo boljem životu građana i konkurenciju pretvretvorimo u partnere - dodao je Ljevnajić.

Profimedia
 

 

Direktor Olimpijskog centra Jahorina zahvalio je na pozivu i pohvalio organizatora konferencije Aleksandra Simurdića i istakao "verovanje u ideju Alaksandra Vučića - Open Balkan, na koju se nadovezuje i vizija zajedničkog ski pasa".

- Iskoristio bih priliku i da se zahvalim na odličnom gostoprimstvu gradonačelniku Novog Sada gospodinu Milanu Đuriću, kao i da izrazim uverenje da ćemo ovakvim diskusijama i okupljanjima napraviti promene od kojih će benefite imati celi region - navodi on.

Uz direktora Olimpijskog centra Jahorina, učešće na konferenciji „Jedan region, jedno tržište" uzeli su igradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, Nenad Ivanišević iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, zatim ministri u Vladi Srbije Tomislav Miomirović, Darija Kisić, Slobodan Cvetković, kao i ministar u Federaciji BIH Staša Košarac, potpredsednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić, predsednik Privredne komore Severne Makedonije Branko Azeski i predstavnici mnogobrojnih kompanija iz oblasti IT, privrede i bankarstva. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike