Nakon Inckove odluke, odložena i sednica Saveta ministara BiH

29.07.2021

08:47 >> 08:48

0

Na internet stranici Saveta je navedeno da će informacija o novom terminu održavanja sednice biti blagovremeno objavljena

Nakon Inckove odluke, odložena i sednica Saveta ministara BiH
Copyright Youtube printscreen

Sednica Saveta ministara BiH koja je bila zakazana za danas odložena je po nalogu predsedavajućeg, Zorana Tegeltije.

Na internet stranici Saveta je navedeno da će informacija o novom terminu održavanja sednice biti blagovremeno objavljena.

pročitajte još

Lideri političkih partija iz Republike Srpske odlučili su da predstavnici RS u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka, u znak protesta zbog odluke oidlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

Pre dva dana otkazana je i sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatran Predlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza za 2021. godinu.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već je formiralo predmete u slučajevima negiranja genocida, na osnovu prijava nekoliko građana.

Kako je iz Tužilaštva BiH potvrđeno, ova pravosudna institucija, a nakon što je visoki predstavnik Valentin Incko u petak nametnuo odluku o izmenama Krivičnog zakona u BiH, već je primila prijave od nekoliko građana.

pročitajte još

Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković objavio je na društvenim mrežama da je Tužilaštvu BiH podneo krivičnu prijavu protiv novinara RTRS Branimira Đuričića zbog, kako navodi, poricanja genocida u Srebrenici.

Razlog je to što je Đuričić na svom Tviter nalogu objavio da kao potomak jasenovačkih žrtava tvrdi da nije bilo genocida u Srebrenici.

Sutra, u petak, bi Republika Srpska trebalo da donese zakone kojima bi zaštitila građane od nametnute odluke odlazećeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka, o “zabrani negiranja genocida”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike