U skladu sa Ustavom: Vlada Republike Srpske po hitnom postupku o neprimenjivanju Inckove odluke

29.07.2021

09:39 >> 09:41

0

Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, usaglašen sa Ustavom

U skladu sa Ustavom: Vlada Republike Srpske po hitnom postupku o neprimenjivanju Inckove odluke
Copyright Youtube printscreen

Vlada Srpske je na danas održanoj sednici utvrdila Mišljenje na Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, po hitnom postupku.

– Vlada Republike Srpske smatra da je Predlog zakona o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru, navodi se u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

pročitajte još

U saopštenju se navodi da je Vlada Republike Srpske danas utvrdila i Mišljenje na Predlog zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, po hitnom postupku.

– Vlada Republike Srpske smatra da je Predlog zakona o neprimenjivanju Odluke visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, usaglašen sa Ustavom, pravnim sistemom Republike Srpske i Pravilima za izradu zakona i drugih propisa Republike Srpske, te da se isti može uputiti u dalju proceduru, istaknuto je u saopštenju.

Sutra, u petak, bi Republika Srpska trebalo da donese zakone kojima bi zaštitila građane od nametnute odluke odlazećeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Incka, o “zabrani negiranja genocida”.

Danas je odložena i sednica Saveta ministara BiH po nalogu predsedavajućeg, Zorana Tegeltije, a informacija o novom terminu održavanja sednice biti blagovremeno objavljena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike