Slavili rođendan, pa zapalili devojčicu (1): Detalji užasa u Hrvatskoj

03.03.2024

22:40

0

Teško povređena devojčica stara je godinu dana i tri meseca i smeštena je u splitsku bolnicu gde se nalazi a respiratoru

Slavili rođendan, pa zapalili devojčicu (1): Detalji užasa u Hrvatskoj
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jednogodišnja devojčica zadobila je teške opekotine po čitavom telu danas u naselju Blaca u Solinu i hitno prebačena u bolnicu, a jedna osoba je uhapšena. Splitska policija je saopštila da je "prema do sada prikupljenim informacijama do incidenta došlo u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području.

Muškarac je za paljenje vatre koristio zapaljivu tečnost koja se nalazila u flaši koju je vatra u jednom trenutku zahvatila, zbog čega je on bacio zapaljenu u dvorište u kom se nalazila beba i zadobila opekotine po telu.

Teško povređena devojčica stara je godinu dana i tri meseca i smeštena je u splitsku bolnicu gde se nalazi a respiratoru. Ona je zadobila teške opekotine glave i lica.

Profimedia
 

Tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama, gde se okupilo društvo zbog proslave rođendana. Oni su počeli da pripremaju roštilj i pale vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazio u plastičnoj flaši.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i ne gledajući oko sebe u strahu bacio flašu dalje od sebe. Nažalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu devojčicu koja se igrala, i koju je vatra zahvatila po telu.

Članovi njene porodice i i ostali prisutni odmah su priskočili detetu i pokušavali da ugase plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.

Kako je saopštila policija, muškarac je priveden a obavlja se i uviđaj na mestu događaja.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike