Trese se Crna Gora od Mandićeve izjave: Rekao ono što narod misli, a što Krivokapić podriva!

01.08.2021 | 14:32 >> 14:36

Autor: A. B.

Smatra da se premijer Crne Gore posvetio isključivo ličnim interesima

Copyright Profimedia

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je danas da je Vlada Zdravka Krivokapića trebalo da se uključi u veliki integrativni projekat regiona “Otvoreni Balkan” i primetio da je premijer zaboravio na obaveze državnika i odustao od tog programa za koji je, tvrdi, glasala većinska Crna Gora.

Pročitajte još:

– Tri odgovorna lidera Srbije, Severne Makedonije i Albanije će u najkraćem vremenu ukloniti granice koje postoje između tih država, a Vlada Crne Gore, koja vodi unutrašnju i spoljnu politiku ove zemlje, navodno, ne prepoznaje interes da budemo deo tog velikog projekta koji može da preporodi našu ekonomiju – kazao je lider Nove srpske demokratije.

Dodao je da se građani Crne Gore pitaju zbog čega je to tako, a u odgovoru na to pitanje navodis sledećim rečima:

– Očigledno je da se Zdravko Krivokapić, poput njegovog prethodnika, posvetio jedino ličnim i porodičnim interesima, vlastitom bogaćenju i postao zaštitnik kriminala i korupcije koje je uspostavio bivši režim. Ta kriminalna hobotnica je obgrlila i njegove najbliže saradnike, one samozvane eksperte koji su pristali da na njih dominantan uticaj imaju Ðukanovićevi kriminalni ešaloni ili strane službe bezbednosti.

Copyright A.K./ATAImages.

Podsetimo, “Otvoreni Balkan” (Open Balkan) novo je ime za “Mini Šengen”.

To je objavljeno pre tri dana u Skoplju, na regionalnom ekonomskom forumu, gde su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, potpisali tri dokumenta koja će olakšati trgovinu u regionu i omogućiti jedinstveno tržište rada, ali i obezbediti međusobnu pomoć u vanrednim situacijama.

Lideri triju zemalja potpisali su na regionalnom ekonomskom forumu, u okviru inicijative “Mini Šengen”, Memorandum o razumevanju o saradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na Zapadnom Balkanu, Memorandum o razumevanju o saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada na ZB i Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na ZB.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam