Branka od grada dobija 24.500 evra! Sud prelomio nakon 10 godina, zbog jedne greške će se obogatiti

31.01.2024

23:00

0

Sudija je u sredu odlučio da Grad mora gospođi Branki da isplati 14.500 evra odštete, kao i 10.000 evra za troškove postupka

Branka od grada dobija 24.500 evra! Sud prelomio nakon 10 godina, zbog jedne greške će se obogatiti
Mesto nesreće u Čačku - Copyright RINA

Grad Varaždina moraće gospođi Branki, prema nepravosnažnoj presudi, platiti čak 24.500 evra jer se teško povredila u padu na poledici i snegu na neočišćenom trotoaru.

Zanimljivo, presuda je doneta danas (31. januara), a kobni pad dogodio se takođe 31. januara, ali pre tačno deset godina, oko 8 ujutro u Varaždinu.

Branka je kao pešak tog jutra pala na trotoaru Supilove ulice koji nije bio očišćen od snega te je u tužbi protiv Grada navela kako je u toj “nezgodi telesno i duševno stradala i zadobila prelom desne potkolenice”.

Sudsko-medicinski veštak ustanovio je kako je gospođa “zadobila spiralni prelom donjeg dela desne kolenične kosti i poprečni prelom maleola lisne kosti uz pomak ulomaka jer je pala na trotoaru na ledu”. Lekar hitne prisetio se kako je tog jutra padala ledena kiša pa je bilo čak 14 lomova.

Međutim, nakon mesec dana kod pacijentkinje je nastala duboka venska tromboza desne noge zbog čega je bila hospitalizovana te je završila na dugotrajnoj terapiji lekovima. Nakon što je prelom zarastao, odstranjen joj je osteosintetski materijal iz noge, ali je tada došlo do infekcije operativne rane.

Rana je uz terapiju antibioticima zarastala dva meseca. Medicinski veštak naveo je u nalazu kako je “zbog zadobijenih povreda kod tužiteljke došlo do povrede telesnog i duševnog zdravlja“.

Sudija je u sredu odlučio da Grad mora gospođi Branki da isplati 14.500 evra odštete, kao i 10.000 evra za troškove postupka.

Presuda je nepravosnažna i Grad Varaždin se na nju može žaliti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike