Veliki šumski požari kod Cetinja! U opasnosti bile i porodične kuće, vatrogasci se satima borili sa stihijom! (FOTO)

28.01.2024

15:19

0

Na lice mesta su odmah po prijavi izašle ekipe Službe zaštite i spašavanja Cetinje

Veliki šumski požari kod Cetinja! U opasnosti bile i porodične kuće, vatrogasci se satima borili sa stihijom! (FOTO)
Copyright RINA

Ogroman šumski požar tokom noći izbio je u mestu Markovina kod Cetinja, koji je zahvatio veliku povšinu, a pretio je da ugrozi kuće koje se nalaze u blizini.

Na lice mesta su odmah po prijavi izašle ekipe Službe zaštite i spašavanja Cetinje koje su ulagajući nadljudske napore uspeli da lokaliziju plamen i spreče da vatrena stihija ugrozi domaćinstva i ljude.

RINA
 

- U gašenju požara pomogle su nam i kolege iz Danilograda. Ono što je otežavalo gašenje jeste što se požar relativno brzo širio i približio kućama i putu. Vatra u Markovini se sada povukla na potpuno nepristupačan teren na veliku nadmorsku visinu, pa više nema opasnoti da se ona proširi i ugrozi domaćinstva. Ekipu smo povukli sa tog terena - rekao je za RINU Miloš Ćećanović komandir Službe za zaštitu i spašavanje Cetinje.

Nakon sela Markovina izbio je još jedan požar u mestu Drušići, gde su takođe upućene vatrogasne ekipe.

RINA
 

- Taj još jedan požar je uspešno ugašen. Nismo sigurni šta može biti uzrok ovih vatrenih stihija, ali postoji mogućnost da može biti u pitanju i ljudski faktor - dodao je Ćećanović.

On je još jednom apelovao na sve građane da se uzdrže od paljenja bilo kakve vatre na otvorenom prostoru, jer na taj način, uprkos tome što nije u jeku sezona požara na otvorenom može doći do velikih požara.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike