Marijana je kao studentkinja radila u agenciji za nekretnine, a surovo je ubijena na radnom mestu

21.01.2024

11:10

0

Ubijena je 21. januara, a njeno telo su sutradan pronašli kolege koje su došle na posao

Marijana je kao studentkinja radila u agenciji za nekretnine, a surovo je ubijena na radnom mestu
Copyright Profimedia MUP

Marijana Jerković je imala 24 godine i radila je u jednoj agenciji za nekretnine. Ubijena je na svom radnom mestu na današnji dan 2002. godine u Splitu.

Njen ubica još nije pronađen. Policija već godinama tapka u mraku kada je ovaj slučaj u pitanju. Krajem 2014. godine MUP je raspisao nagradu od 100.000 kuna (13.300 evra, ili 1.560.000 dinara) za informaciju koja bi doprinela otkrivanju i hapšenju počinioca ovog krivičnog dela.

Da li je bilo dojava, nije poznato. Ali, ako jeste, očigledno su bile netačne jer ubica do danas nije pronađen.

Marijana je bila studentkinja koja je radila u agenciji za nekretnine na Mažuranićevom šetalištu, u samom centru Splita. Ubijena je 21. januara, a njeno telo su sutradan pronašli kolege koje su došle na posao.

Marijana je ubijena u popodnevnim satima, a sama istraga je imala niz propusta, kako su pisali mediji. Navodno se Marijanin mobilni telefon koristio danima nakon njene smrti. Govorilo se i o tome kako je mesto zločina bilo loše obezbeđeno.

Devojka je ubijena skalpelom tolikom silinom da je gotovo bila obezglavljena. Komšije nisu čule nikakvu svađu, a pretpostavlja se da je devojka poznavala svog ubicu jer na mestu događaja nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska.

Istraga je išla u nekoliko pravaca, ali ni tačan motiv nikada nije utvrđen. Pretpostavlja se, dakle, da je devojka poznavala ubicu, da je bio levoruk. Ispitano je više osoba, a u javnosti su se s vremena na vreme pojavljivale razne teorije. Ubica nikada nije pronađen, a kako vreme prolazi, sve su manje šanse da će se to promeniti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike