Predlog o pritvoru neosnovan: Oglasio se branilac srpskog generala Savčića

07.08.2021

10:51 >> 10:52

0

Autor: A.S.

Ročište je zakazano za ponedeljak, 9. avgusta, u Sud BiH u 11.00 časova

Predlog o pritvoru neosnovan: Oglasio se branilac srpskog generala Savčića
Copyright Milomir Savčić Foto: Printscreen/RTRS vijesti

Advokat Miodrag Stojanović, branilac generala Milomira Savčića, smatra apsolutno neosnovanim predlog Tužilaštva BiH o određivanju pritvora njegovom branjeniku.

– Njemu nije zabranjeno da javno nastupa, njemu je zabranjeno da u javnim nastupima, kako to kaže rešenje, komentariše činjenicama koje se odnose na njegov krivični postupak. Nijedno od njegovih javnog nastupanja nije dovelo do kršenja navedenih mera, nigde nije govorio o svom predmetu. Govorio je generalno o pitanjima koja su mu postavljana o opštoj situaciji, izmeni Krivičnog zakona u pogledu negiranja genocida, o događanjima koje se odnose na Srebrenicu, a ne o svom konkretnom predmetu – izjavio je Stojanović, prenose Novosti.

Pročitajte još:

Stojanović je rekao da je juče, kao branilac optuženog generala, dobio poziv i predlog izjašnjenja Tužilaštva BiH na opravdanost produženja mera zabrane koje Savčić ima.

On je podsetio da su prema generalu Savčiću od ranije postojale mere zabrane napuštanja BiH, sastajanja sa svedocima u ovom predmetu i ono što je bilo najkarakterističnije – zabrana nastupanja u medijima u delu gde ne sme komentarisati činjenice iz svog predmeta.

– Tužilaštvo je u izjašnjenju o redovnoj kontroli navedenih mera zatražilo, tvrdeći da je general Savčić svojim istupima kršio ovu meru, da se prema njemu izrekne mera pritvora. U tom smisilu zakazano je ročište – naveo je Stojanović.

On je dodao da je u prilog tog predloga Tužilaštvo dostavilo one izjave i nastupe za koje smatraju da predstavljaju kršenje mera, a one su date u različitim medijima.

Pročitajte još:

– Nama ostaje da sprovedemo to ročište i da se izjasnimo u vezi sa tim njihovim predlogom – pojasnio je Stojanović.

Ročište je zakazano za ponedeljak, 9. avgusta, u Sud BiH u 11.00 časova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike