Raketa pogodila devojčicu u glavu: Našla pirotehničko sredstvo u dvorištu kuće, sada je teško povređena

01.01.2024

18:36

0

Policija apeluje na roditelje da upozore decu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva i tako spreče moguće povrede

Raketa pogodila devojčicu u glavu: Našla pirotehničko sredstvo u dvorištu kuće, sada je teško povređena
Copyright Profimedia

Nesvakidašnja nesreća dogodila se u Orehovici u Hrvatskoj kada je raketa pogodila devojčicu u glavu, te je teško povredila, saopštila je tamošnja policija.

Nesreća se dogodila danas oko 9 sati u Orehovici, a policija ističe da je mlađa maloletnica najverovatnije u dvorištu porodične kuće pronašla neaktivirano pirotehničko sredstvo, raketu neutvrđene marke i kategorije kojoj je ambalaža uništena usled upotrebe, prenosi Jutarnji.

Nakon što ju je pronašla, devojčica je najverovatnije aktivirala raketu koja se u letu odbila od prozora kuće te je pogodila u glavu.

Povređena devojčica prebačena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gde je utvrđena teška povreda oka i prevezena je na dalje lečenje u Zagreb. Policija ponovo ističe da pirotehnička sredstva nisu igračka te apeluju na roditelje da upozore decu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva i tako spreče moguće povrede.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike