Veća izlaznost nego prethodnih godina: Srbi u Crnoj Gori izašli na birališta, mogu da glasaju u Podgorici, Beranama, Sutomoru i Herceg Novom

17.12.2023

16:22

0

Prema rečima predsednika Biračkog odbora, konzula Nemanje Sekickog izborni dan pritiče u najboljem redu bez bilo kakvih nepravilnosti

Veća izlaznost nego prethodnih godina: Srbi u Crnoj Gori izašli na birališta, mogu da glasaju u Podgorici, Beranama, Sutomoru i Herceg Novom
Izbori - Copyright Foto: RINA

Državljani Republike Srbije sa stalnim mestom prebivališta u Crnoj Gori imaju mogućnost da iskoriste svoje biračko pravo na jednom od četiri biračka mesta.

Prema rečima predsednika Biračkog odbora, konzula Nemanje Sekickog izborni dan pritiče u najboljem redu bez bilo kakvih nepravilnosti.

- Svi građani koji su se prijavili na birački spisak do 25. novembra imaju pravo da danas izađu na izbore. Mi smo zadovoljni izlaznošću, koja je ovaj put dosta veća nego pretodnih godina. Glasači u velikom broju dolaze da glasaju, a još veću izlaznost očekujemo tokom poslepodnevnih sati - rekao je za RINU konzul i presednik Biračkog odbora Nemanja Sekicki.

Građani svoje biračko pravo mogu iskoristiti u Podgorici, zatim u Beranama, Sutomoru i Herceg Novom.

- U komunikaciji sa kolegama dobio sam informaciju da i na tim biračkim mestima sve protiče u najboljem redu i da su zadovoljni brojem građana koji su iskoristili svoje biračko pravo, istakao je Sekicki.

Na glasačka mesta danas su došli i oni koji se nisu prijavili na birački spisak do 25. novembra i oni nažalost nisu mogli da glasaju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike